ایرباس: پیشگام در موفقیت صنعت هوا فضای پایدار در اطفاء حریق + فیلم
بازدید 121
0

هلکوپتر اطفا حریق ایرباس : پیشگام در صنعت هوا فضای پایدار + فیلم

ایرباس صنعت هوا فضای پایدار در اطفا حریق را قوی تر و سریعتر می کند

ایرباس: پیشگام در موفقیت صنعت هوا فضای پایدار در اطفاء حریق + فیلم

ایرباس با هلکوپتر اطفا حریق و راه کارهای فضایی دیگر، صنعت هوا فضای پایدار در اطفا حریق و امداد و نجات را موفق تر می کند.

در قرن بیست و یکم، در بحث ایمنی دو نکته مشترک وجود دارد: وقوع بلایای طبیعی همواره نزدیک است و فناوری نیز همیشه در دسترس ماست.

به وضوح، مورد دوم بخشی از راه‌حل برای مقابله با اولی است. گزارش کمیسیون سلطنتی درباره آتش‌سوزی‌های سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۲۰ در استرالیا نشان داد که فرصت‌هایی برای توسعه و بهره‌برداری از فناوری‌های جدید و موجود در تمام مراحل بلایای طبیعی وجود دارد. این گزارش همچنین بیان کرد که فناوری می‌تواند برای اجرای عملکردهای کلیدی مدیریت بلایا، از جمله اطلاع‌رسانی اضطراری به جوامع، پشتیبانی هوایی، مدل‌سازی گسترش آتش و سیستم‌های رادیویی تاکتیکی مورد استفاده قرار گیرد.

بسیاری از افراد با نام ایرباس، بزرگترین تولیدکننده هواپیماهای تجاری در جهان آشنا هستند.

کمتر کسی می‌داند که ایرباس بزرگترین شرکت هلیکوپترسازی در جهان با بیش از ۵۰ درصد سهم بازار است.

همچنین ایرباس بزرگترین شرکت دفاعی و فضایی اروپا به شمار می‌آید. با این پرتفوی کسب‌ وکار منحصربه‌فرد، ایرباس مجموعه‌ای از محصولات، خدمات و راه‌حل‌های نوآورانه را برای پشتیبانی از سازمان‌های پاسخگویی به بلایا در هر مرحله از بحران نیز ارائه می‌دهد.

به طور کلی، این محصولات و خدمات، اکوسیستم مدیریت بلایای ایرباس را تشکیل می‌دهند:

  • پلتفرم‌های هوایی و فضایی مانند ماهواره‌ها، هواپیماهای نظامی، پهپادها و هلکوپتر اطفا حریق ؛
  • کاربردهای منحصربه‌فرد مانند خدمات ماموریتی حیاتی، تصاویر ماهواره‌ای، تحلیل‌ها، ترکیب داده‌ها، فرماندهی و کنترل (C2)، آگاهی موقعیتی و تصاویر برای پشتیبانی از تصمیم‌گیری و هماهنگی اقدامات؛ و
  • فناوری‌های ارتباطی، شامل مجموعه کاملی از راه‌حل‌های ارتباطی حیاتی (4G/5G/Satcom) برای اطمینان از ارتباط حیاتی میان تمامی ذینفعان، حتی در سخت‌ترین شرایط.

بسیاری از این فناوری‌ها موجودند و برخی دیگر در مراحل مختلف توسعه قرار دارند. ایرباس می‌داند که موفقیت کاربران نهایی تنها از طریق همکاری نزدیک با سازمان‌های مربوطه و همکاری با شرکت‌های پیشرو و دانشگاه‌ها ممکن است. به این ترتیب، این شرکت در تلاش است تا فناوری‌های نوظهور را با فناوری‌های موجود همگام کند.

ایرباس: پیشگام در موفقیت صنعت هوا فضای پایدار در اطفاء حریق + فیلم

هلیکوپترها

هلیکوپترها بخش اساسی یک پاسخ به بحران هستند، به ویژه در ماموریت‌های اطفاء حریق.

هلکوپتر اطفا حریق نسبت به گزینه‌های زمینی و هوایی دارای مزایای متعددی هستند، از جمله دسترسی بهتر به منابع آب مانند رودخانه‌های باریک، استخرها یا حتی پایگاه‌های آتش‌نشان‌ها که تنها هلیکوپترها قادر به بهره‌برداری از آن‌ها هستند. علاوه بر این، در زمان مداخله برای اطفاء حریق، هلیکوپترها بخشی از یک شبکه کامل هستند که شامل چندین محصول است. ارتباطات دقیق بین دارایی‌های هوایی مانند هلیکوپترها، هواپیماهای ثابت بال و پهپادها به آتش‌نشانان کمک می‌کند تا ریسک شروع یک آتش‌سوزی در منطقه را ارزیابی کنند و مکان دقیق مداخله را تعیین کنند. هلیکوپترها همچنین نقش کلیدی در ایجاد فرماندهی و کنترل هوایی دارند و فرآیند عملیاتی مشخصی را برای تمامی بازیگران بسیج شده فراهم می‌کنند.

فراتر از هماهنگی در هوا، حفظ ارتباط نزدیک با سیستم‌های زمینی نیز ضروری است. جریان اطلاعات از هوا به زمین اهمیت بسیاری دارد تا تیم‌های زمینی بتوانند با کارایی و ایمنی هرچه بیشتر عمل کنند. از طریق طراحی بهبود یافته کابین شیشه‌ای و افزایش دید، به همراه ویژگی‌های نسل جدید مانند دوربین‌های مادون قرمز و اندازه‌گیری فاصله با لیزر، هلکوپتر اطفا حریق به آتش‌نشان‌ها کمک می‌کنند تا به ارزیابی موقعیتی در لحظه و ردیابی دقیق دست یابند. در نتیجه، عملیات مبارزه با آتش‌سوزی در زمین و هوا به یک رویکرد کاملاً یکپارچه و چند منظوره وابسته است.

تصاویر ماهواره‌ای

گزارش کمیسیون سلطنتی در مورد آتش‌سوزی‌های استرالیا در سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۲۰ بیان کرد که سیستم‌های مشاهده زمین یک فناوری کلیدی برای مدیریت بلایا هستند. هر زمان که یک فاجعه بزرگ رخ می‌دهد، ماهواره‌ها نقش اساسی دارند. آن‌ها نمای کلی و داده‌های دقیقی ارائه می‌دهند که تنها از فضا قابل دریافت هستند. بلایای طبیعی مانند طوفان‌ها، زلزله‌ها، سیلاب‌ها یا آتش‌سوزی‌های جنگلی می‌توانند به شدت مناظر را تغییر دهند و ارتباطات را قطع کنند. در برخی موارد، نقشه‌ها کافی نیستند. زیرساخت‌های زمینی مانند جاده‌ها یا پل‌ها ممکن است تخریب شده باشند و تیم‌های نجات به تصاویر ماهواره‌ای تکیه می‌کنند تا سریعاً عمل کنند، در میدان عملیات جهت‌گیری کنند و هماهنگی های لازم را به عمل آورند.

به همین دلیل، منشور بین‌المللی فضا و بلایای بزرگ در سال ۱۹۹۹ در اروپا تأسیس شد. هرگاه بلایای طبیعی رخ می‌دهد، این منشور ماهواره‌هایی را فعال می‌کند تا به ارائه کمک‌های انسانی به افرادیکه دچار حادثه شده اند و کمک به تیم‌های نجات در زمین بپردازند. در سال ۲۰۲۳، ماهواره‌های Pléiades Neo ایرباس به مجموعه دارایی‌های موجود هنگام فعال‌سازی منشور پیوستند.

ناوگان ماهواره‌ای ایرباس دسترسی منحصربه‌فردی به حسگرهای اپتیکال و راداری چندمنظوره و با وضوح بالا برای کاربران فراهم می‌کند. ماهواره‌های اپتیکال تصاویر با وضوح بالا ارائه می‌دهند که با پیشرفت‌های فناوری اکنون امکان دستیابی به رزولوشن ۳۰ سانتی‌متر را فراهم می‌کنند و Pléiades Neos را برای نقشه‌برداری دقیق از آسیب‌های شبکه‌های جاده‌ای یا ساختمان‌های فردی بسیار مناسب می‌سازند.

سایر ماهواره‌ها تصاویر راداری را ارائه می‌دهند که می‌تواند حتی در شب از میان ابرها نفوذ کرده و اطلاعات حیاتی لازم را ارسال کنند.

هلکوپتر اطفا حریق ایرباس : پیشگام در صنعت هوا فضای پایدار + فیلم

ایستگاه پلتفرم ارتفاع بالا

Zephyr، که توسط شرکت بریتانیایی زیرمجموعه ایرباس به نام AALTO اداره می‌شود، یک سامانه هوایی بدون سرنشین بال‌ثابت است که به عنوان یک ایستگاه پلتفرم ارتفاع بالا (HAPS) طبقه‌بندی شده است. این هواپیما با تکیه بر انرژی خورشیدی و باتری‌ها قادر است به صورت پیوسته پروازهای روز و شب را برای ماه‌ها انجام دهد و در ارتفاعی بالاتر از ۶۰,۰۰۰ فوت، بالاتر از شرایط آب‌وهوایی و ترافیک هوایی معمولی، و پایین‌تر از ماهواره‌ها عمل کند.  Zephyr تنها HAPS بال‌ثابت است که توانسته است ماندگاری در شبانه‌روز را در استراتوسفر (دومین لایه اتمسفر زمین) به مدت بیش از ۶۴ روز در سال ۲۰۲۲ به نمایش بگذارد.

این سامانه، خدمات بی‌نظیری از مشاهده زمین و اتصال برای مشتریان تجاری و دولتی ارائه می‌دهد. از طریق سرویس Strat-Observer، تصاویری با کیفیت بسیار بالا با استفاده از فناوری مشاهده زمین ایرباس ارسال می کند. می توان گفت همچون یک برج هوایی عمل می‌کند که امکان اتصال مستقیم به دستگاه‌ها را در مناطق چالش‌برانگیز فراهم می‌کند و عملکرد آن معادل پوشش ۲۵۰ برج زمینی است.

اولین پروازهای تجاری برای سال ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده است.

آگاهی موقعیتی

SAFEcommand™  ایرباس یک مجموعه کامل از محصولات ایمنی عمومی، امنیتی و دولتی است که آگاهی موقعیتی را بهبود می‌بخشد و یک تصویر عملیاتی مشترک فراهم می‌کند. این سیستم توسط ۷۴٪ از خدمات آتش‌نشانی و نجات در بریتانیا استفاده می‌شود و ۷۵٪ از جمعیت این کشور را پوشش می‌دهد.

SAFEcommandاطلاعات حیاتی را به صورت ایمن با منابع عملیاتی که به آن نیاز دارند همچون فرماندهان عملیات، کارکنان اتاق کنترل یا منابع سیار به اشتراک می‌گذارد. این سیستم به صورت متمرکز مدیریت می‌شود تا توزیع اطلاعات عملیاتی ضروری و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری به سیستم‌های درون وسیله نقلیه را از طریق شبکه‌های TETRA، Wi-Fi و 3G/4G LTE  تسهیل کند.

استرالیا دارای مجموعه‌ای متنوع از مناطق است که ترکیبی از محیط‌های شهری، روستایی و بیابانی را در بر می‌گیرد. به همین دلیل، استرالیا خانه‌ی چندین دولت فدرال، ایالتی و منطقه‌ای و همچنین سازمان‌های داوطلبانه پاسخگویی به بلایا است که این امر هماهنگی بین‌سازمانی را به چالشی بزرگ تبدیل می‌کند.

برای اولین بار، SAFEcommand  یک محصول درگاه استاندارد را در تمامی سازمان‌های پاسخگویی به بلایا در استرالیا قرار خواهد داد که نمایی ملی یا منطقه‌ای از حوادث زنده، مکان و وضعیت منابع و اطلاعات هواشناسی احتمالی ارائه می‌دهد. سازمان‌های پاسخگویی به استفاده از محصولات موجود خود ادامه خواهند داد و سازمان‌های دولتی یک منبع حقیقی واحد از هر بلایا خواهند داشت.

سیستم مدیریت بحران

سیستم مدیریت بحران ایرباس (CMS) یک ابزار آگاهی موقعیتی ۳۶۰ درجه‌ای است که یک شکاف عمده در مدیریت بلایا را پوشش می‌دهد. این سیستم اطلاعات داینامیک، لحظه‌ای شامل داده‌های زیرساخت‌های حیاتی، داده‌های منابع، پارامترهای تأثیر و داده‌های سنسورها را برای سناریوهای پویا فراهم می‌کند. CMS سیستم‌های موجود سازمان‌ها را جایگزین نمی‌کند بلکه یک لایه بر روی همه آن‌ها ایجاد می‌کند و به این ترتیب امکان تبادل اطلاعات در بین سیستم‌های مختلف را فراهم می‌سازد.

در چارچوب این پلتفرم، اجزای موجود و آینده می‌توانند به‌طور یکپارچه کار کنند. منابع داده و فرمت‌های مختلف با یک جریان داده‌ای سازگار برای همکاری بین‌سازمانی و آگاهی موقعیتی لحظه‌ای ترکیب می‌شوند. این سیستم از ذینفعان و مؤسسات مدیریت بحران و بلایا در آماده‌سازی، برنامه‌ریزی، هماهنگی و همکاری در تمامی حوزه‌ها پشتیبانی می‌کند و در نتیجه تاب‌آوری در بحران‌ها را بهبود می‌بخشد.

در انتها بایدگفت، ایرباس با بهره‌گیری از تجربه طولانی‌مدت خود، به سازمان‌های پاسخگویی به بحران‌ها و خدمات اضطراری کمک می‌کند. این شرکت با ارائه راه‌حل‌های پیشرفته در زمینه دارایی‌های هوایی، ارتباطات و سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی که تنها یکی از آنها هلکوپتر اطفا حریق است، از تمامی مراحل بحران حمایت می‌کند. دارایی‌ها و خدمات ایرباس بر اساس نیازهای عملیاتی مشتریان سفارشی‌سازی شده و در عین حال مقیاس‌پذیر و قابل تطبیق هستند تا بهترین محصول را برای کاربران نهایی فراهم کنند. در نهایت، ایرباس همچنان به حمایت از موفقیت مأموریت کسانی که این جهان را به مکانی ایمن‌تر تبدیل می‌کنند، متعهد است و پیشگام صنعت هوافضای پایدار برای جهانی ایمن است.

منبع: airbus

 

در سایت ایران آلارم ، اپلیکیشن ایران آلارم  و شبکه های اجتماعی ( اینستا ، تلگرام ، ایتا ، روبیکا با آیدی @iranalarm ) آخرین اخبار ، تکنولوژی ها ، محصولات جدید شرکت های خارجی و تولیدکنندگان ایرانی و رویدادهای صنعت تجهیزات ایمنی و حفاظتی را دنبال کنید 

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *