بازدید 68
0

آنچه همسر هر آتشنشان باید در مورد سرطان بداند!

امروز داشتم روزنامه 27 The third rail آتش نشانی محلی سیاتل را می خواندم تا از موارد و اتفاقاتی که در دنیای کار همسر آتشنشانم می افتد با خبر شوم. من همیشه در تصاویر به دنبال چهره های آشنا به خصوص شبیه به چهره همسرم می گردم. معمولا به ندرت به صفحه مرگ و میر حین کار نگاه می اندازم، اما امروز، بنا به دلایلی، به این صفحه نگاه انداختم. نمی توانستم جلوی اشکانم را که در حال جاری شدن بودند بگیرم. شروع کردم به خواندن نام ها و علل مرگشان. به یک الگوی حیرت آور برخوردم: از میان 19 مرگی که برای آتش نشانان در 75 روز گذشته اتفاق افتاد تنها دو مورد مربوط به صدمات آتش سوزی بود و 17 تای باقی مانده عبارت بود از: 2 مورد سکته قلبی، 3 حمله قلبی، 8 مورد سرطان (شامل کبد، مثانه و خون) و 4 مورد سقوط و… کاش می توانستم نادیده بگیرم، اما آمار بسیار نگران کننده بود. همسر من سالیان سال مسئول مدیریت آلودگی هوا بود تا نرخ سرطان را پایین بیاورد. سرطان بسیار چیز ترسناکی است، اما من فکر می کنم همسر هر آتشنشان نیاز دارد تا با آمار و شغل شوهرش آشنایی داشته باشد.
محیط کار آتش نشانان منحصر به فرد است. خطرات موجود در یک صحنه آتش سوزی واضح و مشخص هستند: آتش، دود، سقوط ساختمان، انفجار و غیره. آتش نشانان می توانند این خطرات را مطالعه کنند و بدین ترتیب خودشان را برای مقابله با انها اماده سازند. اما تهدیدی نامرئی و جدی تر وجود دارد- مواد سمی.
آتش سوزی های امروزه شامل پلاستیک هایی می شوند که در همه جا حضور دارند، کف، مبلمان، تلویزیون، لوازم خانگی، بطری ها و حتی لوله ها و دیگر مواد ساختمانی. هنگامی که پلاستیک ها آتش می گیرند، دود و گرمای بیشتری نسبت به وسایل چوبی تولید می کنند. اما برتر از همه اینها دود پلاستیک است که به خاطر گازهای سمی که تولید می کند، کشنده است. این گازهای سمی شامل مونو اکسید کربن، فرمالدهید، اکسید های نیتروژن، آمونیاک،فنول، بنزن، هیدروژن کلرید، هیدروکلریک اسید، متان و کشنده ترین آنها هیدروژن سیانید است. اگر این گازها با مقادیر زیاد استنشاق شوند، می توانند منجر به مرگ فوری شوند. حتی کمتریم میزان این گاز ها می تواند منجر به سرطان شود.
مارک نوبل پس از اینکه سرطان مغزش تایید شد، قبل از اینکه تسلیم این بیماری شود، باقی زمان و انرژی خود را صرف جمع آوری آمار کرد. او مسئولان آتش نشانی را مجبور کرد تا نگاهی دقیق تر و نزدیک تر به خطراتی که آتش نشانان خود را در آنها می اندازند داشته باشند. تحقیقات عمیق و دقیق مارک منجر به ایجاد لیست زیر شد که احتمال سرطان را برای آتش نشانان مختلف نشان می دهد. با آنکه با مطالعات دقیق تر انجام شده بعد ها کمی این اعداد را بیشتر یا کمتر کرد اما نکته مورد نظر خطر بسیار جدی ای است که آتش نشانان را تهدید می کند. توجه کنید که هر چهار سرطانی که در مقدما آورده شده است در این لیست می باشد:
سرطان مغز: برای آتش نشانانی بین 10 تا 19 سال سابقه تا 5/3 برابر بیشتر است.
سرطان خون: تقریبا سه برابر است.
Non-Hodgkin’s lymphoma: تقریبا 2 برابر است.
Myeloma چند گانه: 25/2 برابر، بعد از 30 سال تا 10 برابر
سرطان مثانه: 3 برابر
سرطان کلیه: 4 برابر
سرطان پروستات: 2 برابر
سرطان بیضه: 5/2 برابر
سرطان Colorectal: 2 برابر
سرطان کبد: 2 برابر
سرطان پوست: 2 برابر
تنفس هوای مسموم در صدر عوامل بروز این سرطان ها است، اما نباید از نفوذ از راه پوست و اثرش نیز غافل شویم. مطالعه و تحقیقی که توسط دانشگاه سین سیناتی انجام شده نشان می دهد: ما تصور می کنیم ارتباط مستقیمی بین سال های کاری آتش نشان و تجربه او و افزایش خطر ابتلا به سرطان وجود دارد. محققین دکتر کریس لامسترز، دکتر جیمز لاکی و دکتر اش گنیدی، این آمار را ارائه دادند. این مطالعه از جمله مهم ترین کارهای انجام شده تا الان در مورد سرطان آتش نشانان است.

به بیان ساده تر، آنچه آتش نشانان در محل آتش سوزی تنفس یا لمس می کنند آنها را در معرض ابتلا به سرطان قرار می دهد. تلفیقی از دود ها و گاز های خطرناک و سمی و اثرات ناشی از آن می تواند عامل اصلی بیماری باشد.
به وضوح نشان داده شده است که آتش نشانان نسبت به سایر افراد احتمال ابتلا به سرطان بالاتری دارند. این خبر بدی است، واقعا خبر بدی است.
آیا خبر خوبی نیز در این زمینه وجود دارد؟ بله، وجود دارد! چون سرطان های یاد شده مربوط به مواد سمی است، می توان از آنها دوری و جلوگیری کرد و ما همسران آتش نشانان می توانیم این کار را انجام دهیم. بنابراین چه کار می توانیم بکنیم؟ اولین گام این است که طبیعت مواد سمی را بفهمیم، چون آنها متهم اصلی ابتلا به سرطان هستند.
مواد سمی سلول ها را قبل از اینکه عمرشان به پایان برسد می کشند. این موضوع بدن شما را وادار می کند که سلول های جدید را جایگزین کند. با هجوم مقادیر زیاد مواد سمی، مقدار بسیار زیادی از سلول ها کشته می شوند و بدن شما مجبور است به سرعت سلول های کشته شده را جایگزین کند. همه ما می دانیم کار با عجله و سریع ممکن است با اشتباه روبرو شود و دقیقا سرطان ها به همین دلیل به وجود می آیند، از تکرار یک اشتباه. با شکل گیری این خطا، بدن خطا را تکرار می کند، و کم کم سرطان به وجود می آید. به همین خاطر است که می گویند باید هر چه زودتر سرطان تشخیص داده شود یا جلویش گرفته شود.
سرطان یک موضوع بزرگ و ترسناک است که مواجهه با آن نیز سخت است. بسیار راحت تر است که چشممان را به روی واقعیت ببندیم و امیدوار باشیم که این اتفاق هرگز رخ ندهد. اما من عقیده دارم دانش خودش یک ابزار قدرتمند است. دانش به شما چیزی بیش از امید می دهد، دانش به شما ابزاری برای جلوگیری از این بیماری را می دهد. هیچ کس به طور قطع و یقین نمی داند چرا برخی افراد سرطان می گیرند و برخی دیگر نه، اما دو چیز را قطعا می دانیم: مواد سمی نقش بسیار مهمی در ابتلا به سرطان دارند و دیگر اینکه آتش نشانان بیشتر از بقیه افراد در معرض سرطان هستند. به این ترتیب می توانیم کارمان را از همین جا آغاز کنیم.
گام های بسیار خاصی وجود دارد که آتش نشانان در کارشان می توانند بردارند و از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند.

یک اونس برای جلوگیری می ارزد به یک پوند برای درمان

قسمت اول این مقاله به وضوح بیان و اعلام می کند که آتش نشانان بیشتر از بقیه افراد جامعه قربانی سرطان می شوند. این خبر، خبر بدی است. خبر خوب، اما این است که می دانیم سرطان به خاطر مواد سمی است. در ادامه راه های اساسی و ابتدایی را بررسی می کنیم.
بهترین راه برای مواجهه با مواد سمی این است که آنها را تنفس نکنیم، بنابراین، آتش نشانان باید هوای ورودی به ریه های خود را بهتر مدیریت کنند. تنها همسرم با عنوان مدیریت هوا برای خدمات آتش نشانی (نویسنده همکار Phil Jose,Casey Philips و Steve Bernocco) به این موضوع پرداخته است. این چهار نفر عمرشان را در راه جلوگیری از ادامه قربانی گرفتن توسط دود به عنوان قاتل اصلی صرف کردند. آنها در کتابشان به طور جزئی اشاره می کنند که آتش نشانان چگونه می توانند هوای ورودی به ریه های خود را کنترل کنند. متد آنها به عنوان استاندارد ملی برای خدمات آتش نشانی پذیرفته شده است. به همسر آتش نشان خود بگویید هر کجا دود است، مواد سمی نیز آنجاست. به او بگویید: من می خواهم با تو پیر شوم، بنابراین هوای ورودی خود را کنترل کنید. اگر او نمی داند که دارید راجع به چه چیزی صحبت می کنید ، برایش کتابی در این رابطه بخرید تا بخواند!
جذب از راه پوست نیز نقش مهمی در ابتلای آتش نشانان به سرطان ایفا می کند. بنابراین، لباس ها پس از هر عملیات آتش نشانی باید شسته شوند. داوطلبان، نباید هر گز به کودکان اجازه دهند که سوار ماشینی که لباس های آلوده در آن وجود دارد بشوند. آنها را در قسمت لباس های کثیف قرار دهید (لباس ها را، نه بچه ها را !) کلاه ها را هم بشویید. همسرم می گفت: “فقط زمانی کلاهم را می شستم که پوشیدنش خیلی سخت شده باشد”. حالا او با دانشی که دارد پیوسته کلاه خود را می شوید. چون کلاه گلو را محافظت می کند و سرطان تیروئید نیز از جمله علل ابتلایش همین مورد است.

تغذیه

دوری از مواد سمی و تمیز کردن لباس ها پس از هر عملیات قدم اول در پیش گیری از سرطان و حذف مواد سمی در قدم دوم می باشد. با خوردن مواد غذایی مناسب مانند ویتامین ها، مواد معدنی و غذاهایی که مواد ضد سرطانی دارند می توان این مواد سمی را از بدن دور کرد. موضوع تغذیه موضوع بزرگ و وسیع است اما من اینجا آن را به طور خلاصه بیان می کنم.
ویتامین D: ویتامین D ژن عیب یاب بدن را فعال و تقویت می کند. این ژن سلول های معیوب را شناسایی می کند و آنها را می کشد قبل از اینکه تکثیر پیدا کنند. بدین ترتیب خط مقدم مبارزه با سرطان شکل می گیرد. اگر سن شما زیر 60 باشد بدن در طول روز به 400IU نیاز دارد و اگر بالای 60 سال هستید به 600IU نیاز خواهید داشت تا بتوانید ژن های عیب یاب مورد نیاز را تولید کند. بهترین منبع ویتامین D 15 دقیقه زیر نور خورشید در 3 روز هفته است (بعد از 15 دقیقه، باید از کرم ضد افتاب استفاده کرد). برای آنهایی که در جاهایی مثل سیاتل زندگی می کنند، شیر و مواد مکمل بهترین منبع بعدی هستند.
فولیک اسید: فولات یا فولیک اسید (که قسمتی از ویتامین B کمپلکس است) از ابتلا به سرطان روده بزرگ بین 20 تا 50 درصد جلوگیری می کند. بهترین منبع این ویتامین اسفناج، محصولات تولید شده از گوجه فرنگی و آب پرتقال است. اما ساده ترین شکل دریافت آن به شکل مکمل است. مقدار مورد نیاز برای پیش گیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ 800 میلی گرم در روز است که بخشی از آن را می توان از غذاهای مختلف به دست آورد. در غذاهای روزانه می توان بین س275 تا 375 میلی گرم آن را به دست اورد و مابقی را می تاون از مکمل ها دریافت کرد تا به سرطان روده بزرگ مبتلا نشویم.
محصولات گوجه فرنگی: محصولات گوجه فرنگی از ابتلا به سرطان پروستات جلوگیری می کنند تا 30 درصد (همینطور برای سرطان سینه در مورد آتش نشانان خانم موثر است). محصولات گوجه فرنگی لیکوپن زیادی دارند که کارتنوئید است (کارتنوئید خاصیت آنتی اکسیدانی دارد). کارتنوئیدخودشان را به رادیکال های ازاد می چسبانند یا سلول های خطا، و به این ترتیب به شکلی ساده تر این رادیکال های آزاد و سلول های خطا از بدن دفع می شوند. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی اگر به شکل پخته شده باشد به سادگی جذب بدن می شود. خوردن 10 قاشق چای خوری در هفته برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پروستات کافی است.

سلنیوم: سلنیوم یکی دیگر از مواد معدنی مورد نیاز بدن است. بهترین منبع سلنیوم سیر، ماهی و خشکبار است. 100 میکرو گرم سلنیوم در طول روز خطر ابتلا به سرطان را تا 50 درص کاهش می دهد (بیش از 100 میلی گرم در روز مصرف کنید، ممکن است باعث مسمومیت شود) سلنیوم به میزان کافیش می تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند تا بتوانند مواد سمی را از بدن دور کنند.
سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان: سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم، کلم بهترین نوع از این سبزیجات هستند. آنها حاوی مواد شیمیایی هستند که از سرطان مثانه، سرطان کبد و سرطان های مربوط به گوارش جلوگیری می کنند. این دو ماده شیمیایی سولفوفان و indole-3-carbinol است. میزان مورد نیاز و پیشنهاد شده 7 وعده سرخ نشده در هفته است.

خشکبار و تمشک ها: خشکبار ها و انواع تمشک به عنوان دو دسته بزرگ از منابع اکسیدانی مطرح هستند. تمام خشکبار و تمشک ها خوبند، اما بلوبری ، گردو و گردوی امریکایی بهترین هستند. این ها کوچک هستند و به سادگی می توانند به عنوان میان وعده مصرف شوند.
دیگر ویتامین های آنتی اکسیدانی: 100 تا 500 گرم ویتامین C و دو بار دو روز به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می کند. از جمله منابع خوب این ویتامین می توان به مرکبات، میوه ها، تمشک ها، سبزیجات سبز برگ و گوجه فرنگی اشاره کرد. ویتامینE نیز نشان داده شده است که خاصیت ضد سرطانی دارد. 400 IU ویتامین E در روز (به همراه ویتامین C) پیشنهاد می شود. از جمله منابع خوب ویتامین E می توان به جوانه گندم، خشکبار و روغن سبزیجات اشاره کرد.
آسپیرین: متخصصان نمی دانند اسپیرین چگونه می تواند به پیشگیری سرطان کمک کند، فقط می دانند این کار را می کند. نه تنها برای قلب و فشار خون خوب است، بلکه می تواند ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 40 و سرطان سینه را تا 40 درصد کاهش دهد. دوز پیشنهادی و توصیه شده 162 میلی گرم در روز است. برای جلوگیری از آسیب دیدن شکم می توان آن را به همراه 8 اوز آب گرم خورد.

آزمایش

سرطان هایی هستند که با تست کردن می توان آنها را تشخیص داد و قبل از اینکه پیشرفت کند می توان جلوی آن را گرفت. برای افراد معمولی این تست ها معمولا تا قبل از 50 سالگی توصیه نمی شود، اما برای آتش نشانان باید این کار آزمایش کردن زود تر انجام شود. آتش نشانان معمولا برای انجام این تست ها مقاومت می کنند و خودشان این کار را نمی خواهند انجام دهند، اما این همسران آنها هستند که باید آنها را مجبور کنند! من همیشه به مایک می گویم که به خاطر من این کار را انجام دهد و خودم هم نوبت دکتر می گیرم! سرطان پوست باید هر سال چک شود. سرطان پروستات نیاز به معاینه مقعدی و تست PSA خون دارد و یک تست آنتی ژن ویژه پروستات (کتاب نوشته شده توسط John Grillis به نام “سرطان پروستات، جنگ با آتش درون” را بخوانید) که در دسامبر 2007 چاپ شده است و به خوبی توضیح می دهد چگونه از این بیماری جلوگیری و یا با آن مبارزه کنید. جان هنوز زنده است و از دوران بازنشستگیش لذت می برد. سرطان روده بزرگ با کولونوسکوپی می تواند پیش گیری شود. آتش نشانان خانم باید توسط متخصص زنان معاینه شوند. به خاطر داشته باشید، این ها چند تا از سرطان هایی بودند که آتش نشانان بیشتر در معرضشان هستند، بنابراین تست ها را به موقع انجام دهید!
این مقاله را که اینجا آورده شده است به خاطر داشته باشید تا از سرطان جلوگیری و پیش گیری کنید: از مواد سمی در محیط کار دوری کنید و مواد سمی را از بدن خود با تغذیه مناسب و رژیمی با مقادیر زیاد آنتی اکسیدان دور کنید.

نویسنده:‌ Anne Gagliano

منبع: www.fireengineering.com

 

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *