بازدید 60
0

زنگ نخستین استاندارد اعلام و اطفای حریق در کشور نواخته می‌شود

زنگ نخستین استاندارد اعلام و اطفای حریق در کشور نواخته می‌شود

سیدمحسن خاوری، رییس اتحادیه الکترونیک شهر مشهد با خبرنگار ماهنامه حریق به مصاحبت پرداخت و گفت:

اتحادیه الکترونیک شهر مشهد در سال 1352 با نام “اتحادیه تعمیرکاران الکترونیک مشهد ” تاسیس شد. فعالیت این اتحادیه با کار تعمیرکاران الکترونیک آغاز شد.
در سال 1382 برای نخستین‌بار کمیسیون سیستم‌های حفاظتی در اتحادیه تشکیل شد. مجموع اعضای این اتحادیه در سال 1382 برابر با 25 نفر بود. در این کمیسیون به موضوع دوربین‌های مداربسته، سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، درهای اتومات و دزدگیر پرداختیم. در آن زمان آقایان اسلامی، سلطانی، شریفان و پورحسینی در این کمیسیون حضور داشتند و در نخستین گام کوشیدیم تا دریافت پروانه کسب ایجاد مرکز نصب سیستم‌های حفاظتی زیرنظر اتحادیه الکترونیک قرار گیرد.
این اقدام به دلیل اهمیت رسته‌های سیستم حفاظتی بود زیرا مردم به فعالان این حوزه اعتماد ویژه‌ای داشتند و این اعتماد ناشی از تایید مردم بود اما سازمان و ارگانی وجود نداشت که ما را تایید کند. بنابراین در سال 1386 طی نامه‌هایی به استانداری خراسان سپس وزارت کشور، خواستار ایجاد مرجعی برای تایید عملکرد فعالان سیستم‌های حفاظتی شدیم. اکنون سامانه پایش تصویری در تمام کشور شکل گرفته و در هر استانداری کمیته سامانه پایش تصویری وجود دارد و علاقه‌مندان به ایجاد مرکز نصب سیستم‌های حفاظتی باید پروانه کسب خود را از اتحادیه الکترونیک اخذ کنند.

کمتر اتحادیه‌ای با 600 عضو در ایران سراغ دارم

اینک در شهر مشهد بیش 600 نفر در این اتحادیه عضویت دارند؛ به نظرم کمتر اتحادیه‌ای در سراسر ایران از این تعداد عضو مجاز بهره ببرد.
البته تعداد زیاد اعضای فعال این شهر سبب شده برندهای فراوانی در شهر مشهد شکل بگیرد و شهر مشهد را به یکی از مراکز اصلی نصب دوربین‌های مدار بسته در ایران تبدیل کند در حالی که در گذشته به این شکل نبود و همکاران و همشهری‎های ما از شهرهایی مانند اصفهان و شیراز دوربین‌های مدار بسته خریداری می‌کردند. همچنین سیستم‌های اعلام و اطفای حریق پیش از ورود شرکت مهندسی پژواک حریق اصلا دیده نمی‌شدند اما اکنون شهر مشهد علمدار سیستم‌های اعلام و اطفای حریق در کشور است. در این زمینه نیز با تعامل فعال صنعتگران سیستم‌های اعلام و اطفای حریق با مهندسان برق، موفق به تدوین نخستین استاندارد اعلام و اطفای حریق کشور شدیم و به تازگی در مشهد از آن رونمایی کردیم.
(این نوید را می‌دهم که به زودی زنگ این استاندارد در سراسر ایران به صدا می‌آید زیرا پیش از این کارها بر اساس استاندارد نبوده و بیشتر به صورت سلیقه‌ای بود؛ تایید سازمان آتش‌نشانی تنها بر اساس تایید مامور آتش‌نشانی بود و استاندارد خاصی نداشتیم.)

سیدمحسن خاوری، رییس اتحادیه الکترونیک شهر مشهد با خبرنگار ماهنامه حریق به مصاحبت پرداخت و گفت

نصب سیستم‌های اعلام حریق در مشهد تنها با پروانه اتحادیه الکترونیک

همچنین برای ساختمان‌هایی که باید به سیستم‌های اعلام و اطفای حریق مجهز شوند، مدیران پروژه زمانی می‌توانند مجوز و پروانه ساخت را دریافت ‌کنند که از اعضای اتحادیه ما پروانه نصب سیستم‌های اعلام و اطفای حریق را گرفته باشند. راه‌اندازی سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، خرید یک کالا نیست بلکه باید سیستمی طراحی شود که برای یک ساختمان کارایی داشته باشد. این کار تنها برعهده شرکتی است که مهندسانش دوره‌های متعدد و کاملی را گذرانده باشند.
اتحادیه الکترونیک یک اتحادیه مادر است و تاکنون رسته‌هایی که در آن وجود داشتند، توانستند بزرگ و مستقل شوند مثل اتحادیه کامپیوتر و موبایل و هشت اتحادیه دیگر در مشهد که خود تبدیل به اتحادیه‌ای دیگر شدند.
در شهر مشهد 106 اتحادیه وجود دارد که همگی اتاق اصناف را تشکیل می‌دهند؛ از اتحادیه ما هم من به عنوان عضو هیات مدیره آن انتخاب شدم. در آنجا نیز برای کل اصناف مشهد در حال برنامه‌ریزی هستیم.

چه پیشنهادی برای ارتقاء و پیشرفت اتحادیه‌ها دارید؟

حلقه‌ای مفقوده در شهرستان‌ها میان اهالی سیستم‌های حفاظتی وجود دارد، همه اتحادیه‌ها شاید به صورت ستاره‌ای با تهران ارتباط دارند اما میان سایر شهرستان‌ها ارتباطی برقرار نیست. مجموعه ایران آلارم می‌تواند نخستین پل ارتباطی میان شهرستان‌ها را ایجاد کند سپس هر اتحادیه خود میزبان سایر اتحادیه‌های کشور باشد تا دیگر هر شرکتی که خواست قدرت بگیرد و رشد کند، لازم نباشد به تهران بیاید.
به نظرم اگر روند کاری به این شکل پیش رود در آینده‌ای نه‌چندان دور قدرت بسیاری از اصناف در تهران جمع می‌شود در حالی که اگر این قدرت در سراسر ایران پخش شود، شاهد پیشرفت در صنوف همه شهرها خواهیم بود.
این مجله می‌تواند دعوتی از تمام روسای اتحادیه‌ها کند و پس از آن در هر ماه جلسه‌ای در یکی از شهرها تشکیل شود، این اتفاق هم دید و بازدید است و هم از سطحی که رسته‌های صنفی حفاظتی دارند مطلع خواهیم شد. هر استانی نسبت استان مشابه با قدری فعالیت می‌تواند خود را به استان‌های مشابه برساند. علاوه بر آن فوت آخر استادی که در کشور ما همه به دنبال پنهان کردن آن هستند، از بین رفته و اصناف پیشرفته، تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهند و خود نیز به دنبال اطلاعات جدید می‌روند. به این ترتیب ایران به یکی از قطب‌های بزرگ در منطقه خاورمیانه تبدیل خواهد شد و در سطح منطقه نیز حرف برای گفتن خواهد داشت.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *