رویه‌های نظارتی بر ایمنی آتش‌نشان‌ها در زمان کار در حرارت
بازدید 36
0

رویه‌های نظارتی بر ایمنی آتش‌نشان‌ها در زمان کار در حرارت

رویه‌های نظارتی بر ایمنی آتش‌نشان‌ها در زمان کار در حرارت

آتش‌نشان‌ها در محیط‌هایی با سطح بالای گرمای احاطه‌کننده و تابنده کار می‌کنند. علاوه بر فشار حرارتی، آتش‌نشان‌های شهری برای شرایط علمیاتی مختلف، لباس‌های حفاظتی سنگین و نفوذناپذیری به تن می‌کنند.
علیرغم اینکه ساختار لباس‌های حفاظتی آتش‌نشان‌ها برای حملات داخلی آتش طراحی شده است، معمولا آتش‌نشان‌ها این لباس را در حوادث دیگری مثل تصادفات وسایل نقلیه می‌‌پوشند که خطر بیماری‌های ناشی از گرما بیشتر از خطر جراحات حرارتی ناشی از آتش است. هدف بدن انسان، برطرف کردن گرمای بدن است که اساسا از طریق فرآیند تبخیر عرق از سطح پوست صورت می‌گیرد. با این حال، لباس‌های حفاظتی مدرن، به طور خاص با هدف کاهش ورودی‌های شیمیایی و بخارآب از محیط، طراحی شده است. متاسفانه این نوع طراحی با ضعفی همراه است که در آن امکان تبخیر وجود ندارد و با عرق فرد در محیط داخلی لباس حفاظتی، رطوبت ایجاد می‌شود که افزایش دمای بدن، کم آب شدن بدن و ایجاد فشار حرارتی در حین عملیات را به همراه دارد.
فشار حرارت داخلی، ناشی از محیط بوده و از طریق تابش، جابجایی و انتقال در طول عملیات‌های آتش‌نشانی، در آتش‌نشان‌ها باقی می‌ماند. این حرارت سپس با حرارت سوخت و سازی که به خاطر فعالیت به وجود می‌آید، تشدید می‌شود. طبیعتا افراد براساس قابلیت فیزیکی، توانایی فنی و میزان انگیزه برای عملیات، در سطوح مختلفی کار می‌کنند. و این مسئله باعث فشار حرارتی متفاوت و در نتیجه طیفی مختلف از دماهای بدن در حین برنامه‌های کاری می‌شود. به همین دلیل زمان‌های کار و استراحت سخت و مسئله‌ساز می‌شوند، چرا که به ابزاری قطعی برای مدیریت فشار حرارتی آتش‌نشان‌ها در محل آتش‌سوزی تبدیل می‌شوند. برای کنار آمدن با این مشکل، افراد برای تحمل دماهای بدن با هم فرق دارند و به همین دلیل ساختن یک مدل «مناسب برای همه» دشوار است. دستورالعمل‌هایی برای کارکنانی که در حوزه‌های دیگر در حرارت کار می‌کنند تدوین شده است، با این حال رویکردهای مدیریت آتش‌نشان‌ها در صحنه‌های آتش‌سوزی، در بین آتش‌نشانی‌های مختلف یکسان نیست.

[callout radius=’20’ bt_content=’مشاهده مطلب’ bt_color=’red’ bt_size=’big’ bt_link=’https://www.iranalarm.com/firepress/iron-firefighting/’ bt_target=’_blan’ bt_radius=’20’]

آتشنشان آهنی

[/callout]
دو سازمان بین‌المللی استانداردسازی (ISO) و انجمن ملی حفاظت در برابر آتش (NFPA) توصیه می‌کنند که دمای بدن برای کارکنان باید به کمتر از 38.5 درجه‌ی سانتیگراد در حین وظایف کاری، محدود شود. به علاوه، برای اجازه دادن به افراد برای کار در چنین دماهایی، آنها باید «از نظر پزشکی غربال شده، به حرارت عادت کرده و از نظر پزشکی تحت نظر باشند».
در حال حاضر نامشخص است که آیا این روش واقعا در آتش‌نشانی‌های مختلف پیگیری می‌شود یا خیر. همچنین در رابطه با ایمنی مداوم یک نیروی کار پا به سن گذاشته که در واکنش در شرایط اضطراری در حرارت انجام وظیفه می‌کند، پرسش‌هایی مطرح شده است. ظاهرا برای سنجش توانایی آتشنشان برای بازگشت به صحنه، به جای نظارت بر داده‌های فیزیولوژیکی واقعی، از او می پرسند که “آیا می توانی ادامه دهی؟”. بنابراین، تمرکز این مقاله بر این خواهد بود که در غیاب نظارت رسمی، با روش‌های کنونی برای جابه‌جایی آتش‌نشان‌ها در طول حوادث طولانی مدت، آیا می‌توان تخمینی منطقی از میزان ایمنی آنها داشت.
برای فهم میزان فشار حرارتی بر آتش‌نشان‌ها، آژانس آتش‌نشانی و نجات ACT که توسط دکتر واکر هدایت می‌شود، تعدادی از پروژه‌های تحقیقی را به عهده گرفت. این پروژه‌ها در اتاق حرارتی که در مرکز آموزشی آنها در کانبرا ساخته شده بود، انجام شد. درجه‌های دما تقریباْ بر روی ۱۰۰ درجه‌ی سانتیگراد تنظیم شده و ۱۴۵ نفر داوطلب از بخش آتش‌نشانی، دو عملیات جستجو و نجات ۲۰ دقیقه‌ای در دود و تاریکی را انجام می‌دادند. این دو عملیات با ۱۰ دقیقه بازیابی انفعالی که افراد جلیقه‌هایشان را از بدن بیرون می‌آوردند و آب خنک می‌نوشیدند، از هم جدا می‌شدند. این پروتکل به دقت شرایطی را بازسازی می‌کند که آتش‌نشان‌های شهری احتمالا در حین واکنش در شرایط اضطراری آتش‌سوزی با آن مواجه می‌شوند. دمای مرکزی آتش‌نشان‌ها با استفاده از دماسنج قورت دادنی، به همراه ضربان قلب و دمای پوست تحت نظارت بود. سپس این ابزارهای اندازه‌گیری با واکنش‌های ادراکی که در فاصله‌ی ۵‌ دقیقه‌ای بین کار و استراحت ارائه می‌کردند، مقایسه می‌شد.

رویه‌های نظارتی بر ایمنی آتش‌نشان‌ها در زمان کار در حرارت

شکل:‌ آتش‌نشان‌ها وارد اطاق گرما می‌شوند تا عملیات جستجو را آغاز کنند.

برخی از نتایج قابل توجه
دماهای مرکزی (شکل ۳)
به میانگین ۳۸.۹ سانتیگراد در پایان وظیفه‌ی کاری دوم رسید. این عدد فراتر از محدودیت‌های کاری ایمن بود. به علاوه، سه شرکت‌کننده دمای بیش از ۴۰ درجه را ثبت کردند.
افزایش این دما در طول زمان استراحت، و علیرغم بیرون آوردن لباس‌های حفاظتی ادامه داشت.
دماهای پوست در حین وظایف کاری ارزیابی شده و به طور قابل توجهی در حین استراحت کاهش یافت. (شکل ۳) این کاهش به علت بیرون آوردن لباس حفاظتی و شروع تبخیر عرق بود.
ضربان قلب شرکت‌کنندگان تقریبا به ۹۰٪ حداکثر رسید (که در حین آزمون آزمایشگاهی و نه با تخمین گرفته شده بود). این وظایف کاری استانداردسازی شده و به این معناست که افزایش ضربان فلب به دلیل بالا رفتن دماهای مرکزی بوده است.
هم درک فشار و هم فشار فیزیولوژیکی (شکل ۱ و ۲) در حین وظایف کاری افزایش یافته و در طول زمان استراحت کاهش یافت. این اتفاق علیرغم این مسئله است که بالا رفتن دمای مرکزی ادامه می یابد، بنابراین به دماهای پوستی مرتبط است.
زمانی که کنترل‌کنندگان حوادث، سلامتی آتش‌نشان‌ها را براساس درک آنها از سلامتی ارزیابی می‌کنند، این تحقیق نشان می‌دهد که این کار به احتمال زیاد، روشی غیرایمن است. درک آتش‌نشان‌ها از سلامت‌شان با دمای پوست‌شان ارتباط داشت که به ترتیب تحت تاثیر قرار گرفتن در محیط‌های گرم و پوشیدن لباس حفاظتی بود. بنابراین آشکار است که انتظار داشته باشیم که وقتی آتش‌نشان‌ها جلیقه‌هایشان را از بدن بیرون می‌آورند و در سایه می‌نشینند، باور کنند که در حال بازیابی هستند، در حالی که این تحقیق نشان می‌دهد که اینچنین نیست. به جای فراهم کردن نظارت فیزیولوژیکی در محل آتش‌سوزی که در حال حاضر پرهزینه و غیر عملی است، یک راهبرد این است که چرخه‌های کار/ استراحت با سند ۱۵۸۴ انجمن ملی حفاظت در برابر آتش مطابقت داشته باشد. این سند بیان می‌کند که آتش‌نشان‌ها باید پس از دومین کار پشت سر هم در حرارت، به بخش‌های بازتوانی وارد شوند. طبق نتایج این تحقیق، این کار برای آتش‌نشان‌های استرالیایی که در حرارت کار می‌کنند، کاملا عملی و مناسب است.

[callout radius=’20’ bt_content=’مشاهده مطلب’ bt_color=’red’ bt_size=’big’ bt_link=’https://www.iranalarm.com/firepress/fire-boots/’ bt_target=’_blan’ bt_radius=’20’]

پوتین‌های ایستگاه آتش نشانی: آنچه که قبل از خرید باید بدانید

[/callout]

رویه‌های نظارتی بر ایمنی آتش‌نشان‌ها در زمان کار در حرارت

پیشنهادات کلی

آتش‌نشان‌ها باید به طور صحیح دارای شرایط کار در حرارت باشند که در آن انتظار می رود ضربان قلب بالا رود. بنابراین آنها باید از نظر پزشکی غربال شوند؛ چنانکه آنهایی که دارای عوامل مشکلات قلبی هستند، احتمالا در معرض خطر بیشتری قرار می‌گیرند.
آتش‌نشانی‌ها و کنترل کنندگان حواث باید برای منابع مناسب برنامه‌ریزی کنند تا مطمئن شوند که ایمنی آتش‌نشان‌ها در چرخه‌های کار/ استراحت در حین واکنش‌ در شرایط اضطراری، پایدار است.
طبق سند ۱۵۸۴ انجمن ملی حفاظت در برابر آتش، آتش‌نشانی‌ها باید رویه‌های خنک‌سازی موثر و مبتنی بر شواهد پس از حادثه را فراهم‌ کنند. همانطور که در این تحقیق مشاهده شد، رویه‌ی کنونی خارج کردن لباس حفاظتی از بدن و فقط تامین آب، هر دو غیرموثر و غیرایمن هستند. راهکارهای عملی شامل نوشیدنی‌های دارای یخ و غوطه‌ور شدن در آب سرد هستند (چند بخش‌ بدن– مثلا حداقل بخش پایینی بدن)
تحقیقات آتی باید بر توسعه‌ی ابزاری عملی و مقرون به صرفه برای اندازه‌گیری دماهای مرکزی در زمان کار تمرکز کنند. تکیه بر درک سلامتی به عنوان تنها معیار، ممکن است غیرایمن باشد.

 

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *