بازدید 34
0

آیا 4K برترین فناوری در نظارت تصویری محسوب می شود؟

تا به اینجای امسال، صنعت محصولات امنیتی شاهد ارائه و تولید دوربین های نظارتی با کیفیت 4K و جهشی قابل توجه در فروش محصولات 4K در بازار بوده است.
اولین بار 4K در صنایع امنیتی با ارائه دوربین های 4K در نمایشگاه ICS غرب معرفی شد. اما، پیشرفت های اخیر و محصولات اخیر معرفی شده باعث ایجاد رقابت در محصولات، کاربردها و پذیرش این محصولات شده است.
این مقاله با پوشش اطلاعات و چالش های مرتبط با 4K، به دنبال معرفی کلی این تکنولوژی و کمک به فرد خریدار برای خرید محصول مناسب از شرکت مناسب است.

4K چیست؟

4K که 4K آلترا HD نامیده می شود، کیفیت تصویری 4 برابر کیفیت تصویر فول HD ارائه می دهد (1080 پیکسل). بنابراین تصویر ارائه شده می تواند بزرگتر باشد و همچنین جزئیات بیشتری از صحنه را نشان دهد.
مشخصات این تکنولوژی می تواند به طور خلاصه به شکل زیر بیان شود:
• رزولوشن حداقل 3840 در 2160 پیکسل یا 3/8 مگاپیکسل
• سرعت فریم تا میزان 120 فریم بر ثانیه
• نسبت منظری (aspect ratio) 16:9
• وضوح رنگ و گستره رنگ پشتیبانی شده بیشتر از HDTV
در صنایع امنیتی، این رزولوشن افزایش یافته منجر به پوشش منطقه وسیع تر، تصاویر با کیفیت بالاتر و زوم بیشتر می شود و این ویژگی باعث می شوند که کاربر بتواند منطقه وسیع تری را نظارت کند.
اما، این کار فقط به سادگی خریدن و نصب کردن یک دوربین 4K نیست. چالش های متعددی وجود دارند که باید قبل از انتخاب سیستم 4K مورد بررسی قرار گیرند. اما در ابتدا، مزایای این سیستم را بیان می کنیم.

مزایا

• سایز تصویر بزرگتر و تعداد پیکسل های بیشتر که زوم بیشتر بر روی جزئیات را ممکن می سازد و به کاربر امکان تشخیص بهتر مظنونان و مجرمان را می دهد، هم از روی تشخیص چهره و هم تشخیص پلاک خودرو. علاوه بر آن، سرعت فریم بالاتر منجر به ثبت تصویر واضح تر حتی در مورد سوژه های در حال حرکت می شود. چنین تصاویر واضحی می تواند برای پیگرد های قضایی و یافتن موارد مشکوک به کار گرفته شوند.
• قابلیت دیدن موارد بیشتر با وسایل کمتر که به کاربر این امکان را می دهد تا از تعداد دوربین مورد استفاده در محل برای پوشش ناحیه مورد نظر بکاهد (تقریبا آن را نصف کند) بنابراین هزینه های ناشی از نگهداری و مالکیت نیز به شدت کاهش می یابد.
• به وسیله تحلیلگرهای آن برد می توان افراد و مسیر های عبور مشتریان را رصد کرد و به این ترتیب اطلاعات دقیق تر و مفید تری را کسب کرد.

چالش ها

کیفیت تصویر

ممکن است اینطور تصور نشود اما لزوما دوربین های 4K کیفیت تصویر بالا را تضمین نمی کنند. با آنکه کیفیت بالای تصویر یکی از اهداف استفاده از این دوربین ها است، اما فاکتور های مختلفی می توانند این قابلیت را تحت تاثیر قرار دهند و برخی برند ها هستند که می توانند تصویر با کیفیت بهتری را نسبت به سایر برند ها بدهند.
دوربین های 4K متاسفانه به شکلی عرضه می شوند که در نور های کم نمی توانند کیفیت تصویر بالایی ارائه دهند. تست هایی که اخیرا توسط شرکتی تحقیقاتی انجام شده اند نشان می دهند که دوربین های 4K از کمپانی های معتبر زیادی وجود دارند که کیفیت تصورشان در نور کم به شدت افت می کند.
علاوه بر آن، فاکترو های دیگری که روی کیفیت تصویر تاثیر می گذارند شامل لنز، تابش نور و بازدهی فشرده سازی است.

بیشتر از فقط یک دوربین 4K

به منظور ایجاد نظارت با کیفیت 4K، یک دوربین 4K باید به عنوان یکی از اجزای 4K نصب شود و نه فقط سخت افزار مورد استفاده بلکه VMS، پهنای باند و مانیتور نیز باید مطابق و منطبق بر دوربین های مورد استفاده باشند. تمام اجزای سیستم مورد استفاده باید با کیفیت 4K قابل تطبیق باشند.
• پهنای باند: چون تصویر برداری 4K، 4 برابر فول HD حجم اشغال می کند، پس باید پهنای باند مورد استفاده نیز برابر باشد تا بتواند تصویر های ثبت شده را به خوبی منتقل کند. قابلیت شبکه سایت باید قبل از نصب سیستم 4K به خوبی چک شود. اگر شبکه موجود کیفیتش پایین آمده بود، نصب سیستم 4K می تواند بار روی شبکه را زیاد کند و بدین ترتیب قابلیت اطمینان شبکه از بین می رفت و نمی توانست به خوبی تصاویر را منتقل و ذخیره سازی کند.
• بازپخش: برای استفاده کامل از مزایای کیفیت 4K، کاربر باید از سروری استفاده نماید که قابلیت دی کد و تحلیل تصاویر دریافت شده را داشته باشد. بنابراین تست تصاویر 4K روی VMS برای هر منظوری بسیار مهم است. علاوه بر آن، کاربر به مانیتور با کیفیت 4K (که توسط تولید کنندگان انگشت شماری تولید و ارائه می شوند) برای نمایش جزئیات ثبت شده توسط دوربین نیاز خواهد داشت.
• ذخیره سازی: به خاطر سایز و اندازه های بیشتر و بزرگتر تصاویر ضبط شده با کیفیت 4K، ذخیره سازی تصاویر می تواند یک مشکل محسوب شود. متد های فشرده سازی موثر و/یا فضای ذخیره سازی زیادی مورد نیاز خواهد بود.
به سبب نیاز به اجزای مختلف و متنوع برای یک سیستم 4K، اجرای این سیستم برای محل هایی که سیستم قبلی توانایی ساپورت 4K را ندارد کار چالش آفرینی است. غلبه بر چالش های مرتبط با شبکه و فضای ذخیره سازی، حفظ یکپارچگی و انعطاف پذیری و عملکرد مناسب امری لازم و حیاتی است.

کاربردهای صنعتی

به خاطر قابلیت 4K در ثبت تصویر از مناطق بسیار وسیع، این تکنولوژی به طور خاص برای مراکز و صنایعی که مناطق باز وسیع دارند مناسب است. صنایع مختلفی وجود دارند که می توانند از فناوری 4K بهره ببرند که شامل موارد زیر می شوند:

-حمل و نقل (جاده ها، حمل و نقل ریلی و فرودگاه ها)

-نظارت شهری

-لجستیک

-مراکز دولتی و نظامی

-مراکز خرید

-استادیوم ها

نتیجه گیری

تنها در مصارف امنیتی نیست که استفاده از فناوری 4K مورد توجه قرار گرفته است، تنها در همین ماه مقالات متعددی مرتبط با تلویزیون های 4K منتشر شده است و پیش بینی می شود تا انتهای امسال کانال های 4K نیز راه اندازی گردند. این موضوع در کنار نیاز روز افزون به این تکنولوژی در صنایع امنیتی 4K را به استانداردی جدید تبدیل می کند.
اما، در موقعیت کنونی، این تکنولوژی و استفاده از آن کماکان با چالش هایی روبرو است و پذیرش این فناوری بستگی به موقعیت دارد. برای مثال اگر در محلی هستید که نور کافی وجود ندارد شاید استفاده از دوربین های حساس به نور بهتر از دوربین های 4K جوابگو باشد.
اما مانند تمام تکنولوژی های جدید دیگر، چالش های پیش رو با معرفی و ساخت دوربین های 4K در آینده برطرف خواهند شد. این امر که دوربین های جدید تر بتوانند بر محدودیت های موجود و مشکلات پیش رو غلبه کنند بسیار محتمل خواهد بود.
با کیفیت تصویر بالایی که این تکنولوژی ارائه می دهد، تلاش در پی برطرف ساختن محدودیت های موجود ارزشمند خواهد بود.

منبع:‌ www.icdsecurity.com

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *