بازدید 29
0

کاربردهاي مختلف ذخيره سازي تحت شبکه

ذخيره سايزي بخش لاينفک هر سيستم ديده باني ويدئويي است. اين بخش معمولا جزو گران ترين قسمت هاي سيستم نيز هست. هرچند آگاهي از بهترين روش ذخيره سازي که بتواند نيازهاي کاربر نهايي را برآورده سازد مي تواند در کاهش هزينه ها و افزايش قابليت اطمينان اثرگذار باشد.
وقتي گزينه هاي بيشتري براي انتخاب وجود دارند انتخاب بهترين روش ذخيره سازي از بين اين گزينه ها به نحوي که بتواند جوابگوي نيازها و شرايط مشخصي باشد کاري پيچيده خواهد بود در گذشته اين فناوري حول کاهش کيفيت تصوير يا کاهش نرخ فريم تصاوير ضبط شده در گردش بود. اما در سال هاي اخير پيشرفت و جاذبه دوربين هاي داراي تصوير با دقت بالا و همچنين وجود دستورالعمل هايي که سيستم را ملزم به نگهداري طولاني تر تصاوير ضبط شده مي کنند، تصاويري که لازم است با دقت بالا و به صورت زنده و دائمي ذخيره شوند، همگي باعث شده اند تا شيوه هاي پيشين مديريت ذخيره سازي منسوخ شوند. صنعت امروز، بيش از پيش نيازمند يافتن يک معماري ذخيره سازي است که در آن مسايلي چون کاهش هزينه ها، قابليت اطمينان بالا و مقياس پذيري مدنظر قرار گرفته شده باشد و بتواند رضايت مندي کاربر نهايي و همچنين الزامات دستورالعمل هاي موجود را برآورده سازد.

ملزومات ذخيره سازي

انتخاب شيوه ذخيره سازي نوعا وابسته به عواملي چون اندازه شرکت، چشم انداز سرمايه گذاري و نيازهاي ذخيره سازي است. از همه مهمتر اينکه يک سيستم امنيتي بايد داراي قابليت مقياس پذيري و انعطاف پذيري بالا بوده و بتواند خود را با تغيير نيازهاي امنيتي شرکت هماهنگ کند.
عواملي چون پهناي باند و نيازهاي سيستم و اينکه آيا سيستم مذکور قادر به برآورده ساختن اين نيازها هست يا خير نيز بايد مدنظر قرار گيرند. در اکثر نصب ها عموما يک روش ترکيبي از چند روش ذخيره سازي استفاده مي شود. مقررات دولتي، استانداردهاي صنعتي يا دستورالعمل هاي داخلي، هريک الزامات مرتبط با تصاوير ضبط شده ويدئويي را مشخص نموده اند.
زمان ذخيره سازي و حجم داده هاي ضبط شده هستند که تعيين مي کنند از کدام راهکار ذخيره سازي بايد استفاده شود، البته نياز به گفتن ندارد که بخش هاي مختلف بازار نيازهاي متفاوتي نيز دارند. به عنوان نمونه مي توان به فروشگاه هاي برخي مناطق اشاره کرد که ذخيره سازي ۳۰ روزه داده هاي تصويري در آنها متداول است.
در آمريکا قوانين ايالات هاي مختلف با يکديگر تفاوت دارند و کشورهاي مختلف نيز از اين قاعده مستثني نيستند. مبادي تشکيل پرونده جنايي در دادگاه ها توصيه مي کنند مدارک ويدئويي براي ۳۶۵ روز نگهداري شوند. همچنين در برگزاري مسابقات ورزشي بهتراست تصاوير ويدئويي تمامي دوربين ها با نرخ ۳۰ فريم بر ثانيه و با حداقل دقت CIF4 ضبط شده و براي هفت روز نگهداري شود. اخيرا در فرانسه نيز قوانين امنيت عمومي جديدي به تصويب رسيده است که ضبط تصاوير با حداقل دقت CIF4 و به صورت زنده را براي تمامي کاربردهاي امنيت عمومي و ديدباني شهري اجباري ساخته است.

نصب در ابعاد بزرگ

NVR ها اولين انتخاب در دنياي دوربين هاي تحت شبکه مگاپيکسلي هستند. به علاوه در پروژه هاي بزرگ نيز ترجيح داده مي شود سيستم مديريت و ذخيره سازي داده هاي ويدئويي به صورت مرکزي باشد.
پروژه هاي ديدباني بزرگ با چندين چالش روبرو هستند. از ديدگاه ذخيره سازي اين چالش ها مديريت چندين جريان طولاني، محتوا و حصول اطمينان از کافي بودن فضاي ذخيره سازي نصب شده (يا قابل نصب) را شامل مي شوند تا بر اين اساس ضبط جريان هاي ويدئويي به طور دائمي بدون وقفه و با کيفيت تصويري مناسب، تضمين شود. در صورتي که سيستم ذخيره ساز نتواند از عهده اين امر برآيد نرخ و کيفيت فريم افت خواهد کرد.
پروژه هاي بزرگي چون فرودگاه ها، اماکن دولتي، مراکز تجاري و زيرساخت هاي حياتي نيازمند بهره گيري از ذخيره سازهاي بر پايه کامپيوترهاي شخصي يا سرورهاي ذخيره سازي هستند. چنين سيستم هايي نيازمند توان پردازشي و امنيت بالا مي باشند و ذخيره سازي هايي بر پايه کامپيوتر شخصي يا سرور داراي قابليت اطمينان بالاتري هستند.
قابليت هاي ذخيره سازي وابسته به اندازه و سيستم امنيتي مورد بحث است. براي مثال يک سيستم ۱۰۰ دوربينه با ذخيره سازي ۷روزه و ضبط ۲۴ساعته که داراي نرخ فرمي ۱۵فريم بر ثانيه است و اين تصاوير نيز با استفاده از الگوريتم MJPEG فشرده شده اند، براي ذخيره سازي اين حجم از داده به بيش از ۳۰ ترابايت فضا احتياج دارد. در نتيجه راهکاري که بتواند حجم بالاي داده را براي مدت زماني طولاني، مانند آنچه دراماکن دولتي مرسوم است، نگهداري کند، مد نظر است که به همين دليل از راهکارهاي مرکزي مانند NVRها و ذخيره سازي هاي سرور پايه استفاده می کنند.

مکمل ذخيره سازي مرکزي

سازمان هاي بزرگ به طور روزافزوني خواستار در اختيار گرفتن راهکارهاي داراي پشتيبان خطا هستند. بدين منظور از ذخيره ساز لبه اي استفاده مي شود که در کنار ذخيره ساز مرکزي راه اندازي شده و در مواقعي که سيستم ذخيره ساز مرکزي به هر دليل از دسترس خارج است، داده هاي ويدئويي را به صورت محلي ذخيره مي نمايد. همچنين کاربر نهايي مي تواند با راه اندازي همزمان ذخيره ساز لبه اي در کنار ذخيره ساز مرکزي احتمال از دست رفتن تصاوير در اثر خطاهاي شبکه به ذخيره ساز مرکزي را از بين ببرد. در اين صورت از بين رفتن تصاوير در اثر خطاهاي شبکه يا ذخيره ساز مرکزي را از بين ببرد. بدين گونه مي توان تصاويري که به صورت محلي ذخيره شده اند را در زماني ديگر با تصاوير موجود بر روي ذخيره ساز مرکزي تلفيق نمود.

امروزه ديگر نمي توان از ذخيره سايز لبه اي به عنوان راهکار اصلي ذخيره سايز در پروژه هاي بزرگ ياد کرد، اما همچنان مي توان از آن به عنوان راهي براي افزايش منابع ذخيره سازي استفاده نمود.
دروني سازي ذخيره ساز لبه اي با سيستم ذخيره ساز مرکزي موجب جامعيت بيشتر سيستم هاي ديدباني ويدئويي در پروژه هاي حساس، مناطق دور دست و ايستگاه هاي سيار مي گردد. براي مثال در شرايطي که سيستمي داراي پهناي باند کافي شبکه براي ارسال جريان ويدئويي با بالاترين کيفيت نباشد، ذخيره ساز لبه اي مي تواند موجبات بهبود تحليل ويدئويي را فراهم آورد. ذخيره ساز لبه اي و مرکزي در بسياري از موارد مي توانند مکمل يکديگر باشند. ذخيره ساز لبه اي مي تواند نقش يک ضربه گير را براي دوربين بازي کند که در نبودش اين اتصال غيرقابل اطمينان مي بود. به عنوان نمونه آبراهي را در نظر بگيريد که دوربين هايي در امتداد آن نصب شده اند. در اين حالت وضعيت آب و هوايي دائما بر روي کيفيت ارتباط بين دوربين مداربسته و پردازنده تداخل ايجاد کرده و اينجاست که ذخيره ساز اين اطمينان را مي دهد که حتي با قطع ارتباط بي سيم، تصاوير ضبط شده در حين اين اختلالات از دست نخواهد رفت. از آنجا که در اغلب موارد دوربين مدار بسته را تا جاي ممکن در لبه هاي خارجي اماکن نصب مي کنند (براي پوشش هرچه بيشتر نواحي مختلف) کيفيت اتصال نيز افت مي کند.
با اينکه ذخيره ساز ابري چندان براي کاربردهاي عملياتي حساس مناسب نيست، با اين حال برخي دولت ها از آن به عنوان مکمل و بهبود دهنده سيستم هاي ديدباني فعلي خود استفاده مي کنند. براي مثال فرودگاه بين المللي اصلي کشور تايوان که در آن از اين سيستم بهره برداري مي گردد نظارت بر رفت و آمد خودرويي در جاده ها به کمک هوش مصنوعي مبتنی بر ابر و چندين دوربين هم زمان – واقعي، پليس را قادر ساخته تا به شناسايي و رهگيري خودروهاي مشکوک بپردازد.

اماکن چندبخشي

اماکن چند بخشي نيز از NVRهاي پيسي پايه، ذخيره سازهاي سرور، پايه و ذخيره سازهاي ابري بهره مي برند. اين دست از شرکت هاي چند بخشي مي توانند بهره فراواني از ذخيره ساز ابري ببرند چرا که ايشان را قادر مِي سازد در آن واحد بر تمامي فروشگاه هاي وابسته خود نظارت داشته باشند. همچنين در صورت بروز اشکالي در سيستم، کارکنان بخش IT نيازي به اتلاف وقت براي حضور فيزيکي و رفع مشکل مربوطه نخواهند داشت.
گزينه هاي ذخيره سازي که در بازار امروز وجود دارند انتخاب هاي بسيار بيشتري به کاربران نهايي داده است. ذخيره سازي از راه دور به شيوه ابر در حال ارزان تر شدن و تجهيزات با قابليت ذخيره سازي لبه اي نيز در حال هوشمندتر شدن هستند.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *