بازدید 74
0

اجلاسیه کمیته ملی برق و الکترونیک برگزار شد

اجلاسیه کمیته ملی برق و الکترونیک اول تیرماه در محل ساختمان مرکزی سازمان ملی استاندارد ایران واقع در میدان ونک برگزار شد.

به گزارش ایران آلارم، این اجلاسیه با حضور کارشناسان اداره استاندارد و نمایندگان اتحادیه سراسری شرکت‌های فنی مهندسی حفاطت الکترونیک و شبکه‌های ایمنی و همچنین اتحادیه صنف تعمیرکنندگان و تولیدکنندگان تجهیزات الکترونیک و حفاظتی تهران و برخی دیگر از متولیان امر در محل ساختمان مرکزی سازمان ملی استاندارد برگزار شد.
لازم به ذکر است پیش‌ازاین نیز جلسه‌ای با همین موضوع در خرداد ‌ماه 1394 برگزار شد که به دلیل ناتمام ماندن، ادامه آن جلسه به اول تیرماه موکول شد.
در این اجلاسیه ، استاندارد سامانه‌های نظارت تصویری مورداستفاده در کاربردهای امنیتی که به دبیری شرکت تجارت الکترونیک عرش گستر انجام شده بود ، موردبررسی قرار گرفت.
با توجه به گستردگی بحث این جلسه نیز ناتمام ماند و مقرر شد جلسه دیگری با همین موضوع در تاریخ دوازدهم تیرماه برگزار شود .

ایران آلارم در گفتگوی اختصاصی خود با دو تن از دست اندرکاران این اجلاسیه جزئیات استاندارد را جویا شد.

حامد رثایی؛ کارشناس دفتر تدوین استانداردهای ملی ایران

استانداردهایی که درزمینه برق و الکترونیک مطرح می‌شود در دفتر تدوین استانداردهای ملی موردبررسی قرار می‌گیرد. متقاضیان، افراد ذی‌نفع و ذی‌صلاح و کسانیکه توانایی نوشتن استاندارد را دارند، استاندارها را تدوین می‌کنند و پیشنهادات خود را به سازمان ارائه می‌کنند. پس‌ازآن این استانداردها در کمیته برنامه‌ریزی مطرح می‌شود و پس از برسی به کسانیکه پیشنهاد آن را داده‌اند، در صورت داشتن صلاحیت‌، واگذار می‌شود. استانداردی که در اجلاسیه 939 کمیته ملی برق ارائه شد به شرکتی واگذار شد که درزمینه دوربین‌های مداربسته فعالیت می‌کند. درواقع مدیران این شرکت وظیفه‌دارند که با کمک متخصصین و دیگر افرادی که در این زمینه صلاحیت‌دارند پیش‌نویس استاندارد را بنویسند و آن را به سازمان استاندارد ارائه کنند. در نظر داشته باشید در دستورالعملی بانام فرآیند تدوین استانداردهای ملی مشخص‌شده است که چه کسانی می‌توانند در فرآیند نگارش استاندارد شرکت داشته باشند. پس از بررسی پیش‌نویس استاندارد در دفتر تدوین اگر این استانداردها با ضوابط ما تناقضی نداشته باشد آن را به‌عنوان یک استاندارد ملی می‌پذیریم. از سویی ما موظفیم استانداردها را به زبان فارسی برگردانیم، اگر متون انگلیسی به زبان فارسی فنی ترجمه شود کاربران بیشتری می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند. درواقع بخشی از استانداردها اجباری است و اگر سازمان استاندارد تشخیص دهد که استانداردها باید اجباری شود آن را در شورای عالی استاندارد که ریاست آن با رئیس‌جمهور است مطرح می‌کند. در مورد مابقی استانداردها که اجباری نیست شرکت‌ها می‌توانند اعلام کنند که محصول ما این استاندارد مشخص را دارا است و در این صورت در آزمایشگاه بررسی می‌شود و در صورت تائید به آن محصول نشان استاندارد اعطا می‌شود. در انتها از طرف دفتر تدوین اعلام می‌کنم هرکسی که می‌خواهد استانداردی اعلام کند نظرات و پیشنهادات خود را به ما بدهد و باید بگویم سازمان ملی استاندارد از آن استقبال می‌کند. اداره استاندارد از نیروی کافی برخوردار نیست تا بتواند در همه زمینه‌ها فعالیت کند، بنابراین در همین‌جا به نیابت از سازمان استاندارد فراخان می‌دهم و از متخصص دانشگاهی برای تدوین استانداردهای جدید یاری می‌خواهم.

 

سعید صفوی؛ مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک عرش گستر و دبیر تدوین استاندارد سیستم‌های نظارت تصویری در کاربردهای امنیتی

اجلاسیه 939 مربوط به کمیته ملی برای تدوین استاندارد سیستم‌های نظارت تصویری با شماره IEC62676- 4 است . این استاندارد یک استاندارد بین‌المللی برای سیستمهای نظارت تصویری محسوب می‌شود. در نظر داشته باشید که استانداردها ایجادشده‌اند تا یک‌ زبان مشترک بین افراد در کاربردهای مختلف به وجود آید. وجود استانداردها از اعمال سلیقه‌‌های شخصی جلوگیری به عمل میاورد، بنابراین وجود این استانداردها کمک می‌کند که سطح اجرای پروژه‌های داخلی بهبود یابد و اینگونه پروژه ها با مکانیسم بهتری انجام شود و درنتیجه به نتایج بهتر و موثر تری دست یابیم . در حال حاضر بسیاری از پروژه‌ها که حتی با تجهیزات بسیار گران قیمت انجام می‌شود و به اتمام می‌رسد به‌واسطه عدم اجرای درست و همچنین بی‌توجهی به اصول کلی دچار مشکل می‌شوند و در بسیاری از مواقع درست درزمانی که نیاز به تصاویر ضبط‌ شده می باشد ، تصاویر ضبط نشده اند و یا تصاویر از کیفیت قابل قبولی به منظور کشف علل و عوامل حادثه برخوردار نیستند . همچنین در پاره‌ای از مواقع که بحث تشخیص چهره و یا تشخیص پلاک مطرح می‌شود با ناکارآمدی دستگاه روبه‌رو می‌شویم، چراکه الزامات و پیش‌نیازها در زمان طراحی رعایت نشده اند و موقع نصب و اجرا این اصول اولیه به کار گرفته نشده اند . در حال حاضر در شرکت‌های که در پروژه های عظیم کار می‌کنند سعی می‌کنند که این استانداردها را به کار گیرند و نمی‌توان گفت که این اصول تاکنون هیچ‌کجا به کار نرفته‌اند. شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌هایی که در این زمینه به‌صورت حرفه‌ای کار می‌کنند استانداردهای بین‌المللی را موردمطالعه قرار می‌دهند و در برخی پروژه‌ها به کار می‌رود، اما در آحاد جامعه متأسفانه این مطلب مورداستفاده قرار نمی‌گیرد و هرکس با توجه به تجربه خود پروژه‌ها را به‌پیش می‌برد، بنابراین سیستم‌ها اثربخشی خود را در زمان خطر از دست می‌دهند. در نظر داشته باشید که برخلاف تصور عموم مردم ، استاندارد بالاترین کیفیت یا بهترین حالت نیست . استاندارد در واقع حداقل قابل قبول است .
با توجه به اینکه در ترجمه و تدوین استانداردهای ملی ، محدودیتهایی برای استفاده از واژگان وجود دارد و بحث استفاده از لغات فارسی از الزامات میباشد لذا بهتر است که برای استاندارد مطرح‌شده در این اجلاسیه مانند آنچه در سایر کشورها رخ می‌دهد کتاب های توضیحی و کاربردی تدوین شود تا بتوان دستورالعمل‌های اجرایی را در آن با توضیحات و تفسیرهای بیشتری بکار برد .

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *