تصویر پیدا نشد !
بازدید 54
0

ساختمان هوشمند امروزه به چه معنی است؟

قسمت اول

ساختمان هوشمند امروزه به چه معنی است؟

این مقاله در مورد سیستم های هوشمند و ساختمان های هوشمند که در 5 سال گذشته رشد قابل توجهی داشته اند می باشد. ساختمان ها باید از تمامی منظر ها: طراحی، مدیریت و عملکرد، مورد بررسی قرار بگیرند تا بتوانند مالک و ساکنین را جذب کنند. در عین حال، فشار بازار که از سوی مصرف کننده و مشتری اعمال می شود موجب افزایش نرخ نوآوری صورت گرفته در صنعت ساختمان می شود. بدین ترتیب حرکت به سوی ساختمان های هوشمند آغاز شد.
در نیم دهه گذشته، گوشی های هوشمند از تنها یک گجت جالب به یک ابزار حیاتی برای راه انداختن کار ها تبدیل شد. قابلیت کنترل دما و روشنایی از طریق ترموستات ها و سوئیچ های رو دیواری به نرم افزارهایی که با موبایل کار می کنند منتقل شد. به دنبال آن در این بازار رقابتی، مالکان به دنبال پرسیدن پرسش هایی نظیر آنتن دهی گوشی های همراه، سوال هایی در مورد قابلیت کنترل انرژی سیستم تهویه مطبوعشان مطرح می کنند.
سخت است روزی بگذرد و ما بحث و صحبتی در مورد “داده های بزرگ” یا “اینترنت اشیا IoT” نشنویم. با عمومی شدن این محصولات و مباحث در سال های آینده، آنها به ساختمان های تجاری به همراه هزاران دستگاه که سیستم ها را مدیریت و کنترل می کنند راه می یابند.

اما مفهوم “هوشمند” واقعا چیست؟

هوشمند توصیفی برای سنسور های پیشرفته، اکچوئیتورها و تجهیزات مرتبط است. یک وسیله هوشمند یا سیستم هوشمند به وسیله یک ریز پردازشگر طوری برنامه ریزی می شود تا اعمالی از پیش تعیین شده را انجام دهد و با سیستم های خارجی توسط شبکه داده ها ارتباط برقرار سازد. هوشمند برای توصیف تلفیقی از تجهیزات هوشمند و سیستم های هوشمند به همراه نرم افزاری که قابلیت تفسیر و ایجاد ارتباط را دارد، به کار می رود. هوشمندی واقعی به قابلیت تنظیم خودکار پارامتر ها بین آیتم های هوشمند که فعالیت و کاربری ساختمان را بهینه تر می کند اطلاق می شود. بهینه سازی می تواند شامل راحتی ساکنین، مصرف انرژی، امنیت و ایمنی باشد. اما به طور کلی، یک ساختمان هوشمند مجموعه ای از اجزای هوشمند است.
از آنجا که تکنولوژی های جدید زیادی وجود دارند، یک مالک ساختمان چگونه محصول مناسب را انتخاب می کند یا مطمئن می شود که تکنولوژی که روی آن سرمایه گذاری کرده است انتخاب هوشمندانه ای بوده است؟

ساختمان هوشمند امروزه به چه معنی است؟

گام های اولیه برای حرکت به سوی ساختمان های هوشمند

6 گام زیر برای حرکت به سوی طراحی یک ساختمان هوشمند که مناسب فعالیت های مورد نظر باشد لازم است:

گام اول: مطمئن شوید که ساختمان مناسب و کاربردی است.

اولین گام در حرکت به سوی یک ساختمان هوشمند تعیین نوع کاربرد ساختمان به شکل مناسب است. برخی اوقات هوشمندسازی شامل بازگشت به ساختمان با کاربری اولیه اش می شود در حالی که در مواقع دیگر شامل راضی کردن ساکنین و رسیدن به آنچه مد نظر نبود می شود. در هر دوی این موارد، هوشمندی ساختمان و سیستم های هوشمند می توانند یک ساختمان را خوب کنند اما نمی توانند یک ساختمان بد را کلا خوب کنند. مرز های ساختمان (دیوار ها، پنجره ها، در ها و سقف ها) تماما دارای سیستم های مکانیکی، الکتریکی، لوله کشی و اطفای حریق است که برای عملکرد مناسب ساختمان مورد نیاز هستند.
برای ساختمان های جدید، این پروسه کمی متفاوت است، چون می توان اساس ساختمان را به وسیله طراحی تحت تاثیر قرار داد. در طراحی باید پارامتر های اساسی هر سیستم را مشخص شود. همچنین، باید نحوه نصب، ملاحظات، نگهداری و.. نیز لحاظ گردد.

گام دوم: اسپانسرهای اجرایی جمع کنید.

سریع ترین راه برای ایجاد یک ساختمان هوشمند این است که پیمان کار یا اسپانسر داشته باشید. یک اسپانسر سطح بالا بسیار حیاتی است چون هر پروژه جدیدی به سرمایه گذاری بزرگ نیاز دارد از شروع گرفته تا اتمام آن. بسیار ساده تر است تا یک پروژه جدید را هنگامی شروع کنیم که مالک/سرمایه گذار یک بازگشت سرمایه مشخصی را پیش بینی کند و بیند. این موضوع مخصوصا زمانی به چشم می آید که قرارست پروژه توسط تیم نه چندان خبره، انجام شود.
برای دریافت اسپانسری اجرایی، تیم پروژه باید ROI برای هر ساختمان هوشمند را بداند. سرمایه گذاری جدیدتان را بر اساس موفقیت و بازگشت سود مالی از سرمایه گذاری های قبل انجام دهید.
محاسبه بازگشت سرمایه برای بیشتر پروژه های صرفه جویی انرژی کاری سرراست است: کاهش انرژی صورت گرفته را در نرخ های کاربری مناسب ضرب می کنید. محاسبات بازگشت سرمایه برای مصارف غیر صرفه جویی انرژی اندکی پیچیده تر خواهد بود و نیاز مند فرضیات دقیق است چون متغیر های زیادی وجود دارد که باید برای ROI در نظر گرفته شود. برای مثال، تلفیق و تجمیع سیستم مدیریت ساختمان با سیستم مدیریت منابع باتوجه به افزایش بهره وری اجرایی درهمان مراحل اولیه منجر به بازگشت سرمایه شود، اما می تواند در جهت افزایش راحتی و پاسخ زمانی سریع تر،‌این بازگشت سرمایه در مراحل دوم صورت پذیرد.
از آنجا که نو آوری و سرمایه گذاری در مورد سیستم های هوشمند نیازمند درک عمیق و کامل از سیستم های ساختمان است، معمولا استخدام شخص ثالث که اطلاعات کاملی در مورد ساختمان دارد بسیار موثر به نظر می رسد.

چگونه اهداف مرتبط با ساختمان هوشمند را به طور منطقی و واقعی ترسیم کنیم؟

پس از مشخص کردن اسپانسر پروژه، زمان این رسیده است که زمان بندی و هدف های تدوین ساختمان هوشمند را ترسیم و مشخص کنیم.

گام سوم: هدف ها را به شکل دقیق بیان کنید.

قدم بعدی در لیست، تعیین هدف های پروژه بر اساس نیاز های مالک است. برای مثال، می توان پیشنهاد کرد که هدف های اولیه پروژه کوچک باشد- هدف های کوچک و بازگشت سرمایه کوچک.
بعد از تعیین هدف، شاخص عملکرد حیاتی (KPIs) با داده هایی که به آن می دهیم، به ما کمک می کند تا متوجه شویم آیا به هدفی که در اول نشانه گذاری شده بود، دست یافته ایم یا خیر؟ داده های مورد نظر بسته به عملکرد سیستم به سوی هدف در یک لوپ بسته باید برآورد شود تا بتوان گفت چقدر به سوی هدف های مورد نظر اولیه حرکت کرده ایم. طبیعت هر KPI بستگی به خود هدف ها دارد. هدف های مبتنی بر صرفه جویی انرژی نیازمند اندازه گیری داده ها می باشد. هدف های مبتنی بر راحتی ساکنین و بهبود بصری ساختمان نیازمند KPI هایی است که سخت تر می توان آن ها را اندازه گیری کرد.
در حالی که معمولا مناسب است که موفقیت های زود هنگام و با مقدار کم شروع کنیم، در مرحله برنامه ریزی و طرح ریزی باید هدف های طولانی مدت در نظر گرفته شود و حتی باید برنامه و نقشه های 5 تا 10 سال را در نظر گرفت. بدون تعیین و بیان صحیح و شفاف از اتفاقات آینده، پروزه ممکن است از مسیر صحیح خود خارج شود. البته، با یک دید استراتژیک، عوض شدن شرایط محیطی و نقشه باید همراه و مرتبط با هم باشند.

گام چهارم: نقشه و زمان را به اتمام برسانید.

بعد از اینکه اهداف به همراه KPI ها تنظیم شد، گام بعدی این است که تایم لاین و برنامه را کامل کنیم. تایم لاین باید شامل طراحی، تبیین و فاز های تست باشد. اگر یک پروژه ساختمانی هوشمند چندین پیش درآمد داشته باشد، بسیار مهم است که تایم لاینی ایجاد نماییم که تمام کارها را شامل شود و دنبال کند. نقشه پروژه باید نتایج تمام کارها را در بر بگیرد- توصیف، اهداف، KPI ها ، پیش نیاز ها، تایم لاین و بودجه- همچنین منابع مورد نیاز و بازگشت سرمایه.
در اینجا دوباره می گوییم این قسمت های مرحله نقشه کشی زمانی معنی دار خواهند بود که با ذکر جزئیات باشد و در عین حال اهداف استراتژیک را هم با جزئیات در بر گیرد. برای مثال، نقشه و هدف باید شامل اهداف سالانه و دهه ای باشد.

 

ادامه این مقاله را در شماره بعدی ماهنامه ساختمان هوشمند بخوانید…

 

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *