تصویر پیدا نشد !
بازدید 59
0

سهیل هاشمی؛ مدیر فروش شرکت فناوری پزشکی طب فا

سهیل هاشمی؛ مدیر فروش شرکت فناوری پزشکی طب فا

ایران در زمینه علوم IT حرفها برای گفتن دارد.

این سمینار اولین سمیناری است که در زمینه هوشمند سازی بیمارستانی در ایران برگزار شده است، چه ضرورتی موجب شد تا دراین راه قدم بگذاریم ؟
ما در بحث سلامت خلاهای فراوانی داریم. شرکت طب فا نزدیک به هشت سال است که در این زمینه فعالیت می کند و فن‌آوری‌های لازم را در این زمینه وارد می‌کند. به عنوان مثال وقتی یک بیمار وارد بیمارستانی می‌شود آنقدر خدمات بهداشتی پزشکی زیاد است که بیمار قید برخی از خدمات را می زند. عملا بیمارستان تریتا پایلوت بیمارستان هوشمند ایران است. وزارتخانه مربوطه مجوزها را داده است و ما بیمارستان تریتا را به عنوان اولین بیمارستان هوشمند در خاورمیانه راه اندازی کردیم. فاز اول تولید تجهیزات پزشکی هوشمند – از دستگاه اظهار پرستار گرفته تا پنل‌های کنار تخت و …- است. در واقع نیاز جامعه ما را به این سو می‌برد که در این راستا اقداماتی بکنیم.

آیا سایر بیمارستان‌‌ها نیز در بحث هوشمند سازی ورود کرده‌اند؟

بیمارستان تریتا اولین بیمارستانی است که تمام طرح‌های هوشمندسازی در آن به صورت پایلوت اجرا شده است. خوشبختانه مدیران وزارت بهداشت به این نکته پی برده‌اند که پیاده سازی این طرح در بیمارستان‌های کشور یک نیاز است. ما در حال حاضر با بیمارستان‌های زیادی در حال مذاکره هستیم. به این نکته توجه داشته باشید که در اینجا اصلا بحث هزینه مطرح نیست، بلکه بحث سود آوری مطرح است. استفاده از تجهیزات موجب بالا بردن بهره‌وری مجموعه می‌شود و بالا بردن بهره‌وری عملا در سود دهی تاثیرگذار خواهد بود. در واقع باید بگویم که هوشمند سازی نه تنها موجب افزایش رضایتمندی در بیماران می شود، بلکه برای بیمارستان نیز سود آور هست. در نهایت باید بگویم این راه پر نشیب و فراز همکاری شرکت‌های آی تی محور را می‌طلبد، چرا که ما به تنهایی نمی‌توانیم بازار را تعریف کنیم. ما در شرکت خود روی 6 قلم دست گذاشته‌ایم، اما بالای 140 قلم تجهیزات پزشکی وجود دارد که قابل هوشمند سازی است که افزایش بهره‌وری پزشک، بهره‌وری بیمارستان و رضایتمندی بیمار را در پی دارد.

در حوزه تخصصی خود برای ارایه در سمینار چه آوردید؟

ما در دو فاز ورود کردیم. فاز اول مربوظ به تجهیزات پزشکی هوشمند است و فاز بعدی ربات سینا است. در رواقع ربات سینا یک پزشک یار است که باید کاربر آن یک پزشک باشد که اگر کاربر آن پزشک نباشد نمی تواند از آن استفاده کند. در واقع با استفاده از این تجهیزات یک پزشک می تواند با استفاده از یک موبایل اندرویدی خدمات خود را به بیماران در نقاط دور دست کشور ارایه دهد.

این سمینار با حضور مهمانان خارجی برگزار شده است، آیا متخصصین ما در زمینه هوشمند سازی بیمارستان‌ها حرفی برای گفتن در سطح بین‌المللی دارند؟

توجه داشته باشید “خود باوری” نکته مهمی است. ما واقعا در بحث علوم آی تی به مرحله‌ای رسیدیم که در دنیا حرف برای گفتن داریم و شکی در آن نیست. اما از خود باوری مهمتر بحث تعامل است، اگر ما با دنیا تعامل نداشته باشیم نمی‌توانیم فرآیند تکامل را طی کنیم. باید بپذیریم که به صورت جزیره‌ای نمی‌توانیم کار کنیم. خوشبختانه به سمتی پیش رفته‌ایم که کشورهای دیگر دنیا تمایل دارند با ما کار کنند و دانش دانشمندان ایرانی ما را به این سمت کشانده است. با وجود آن نمی‌توان گفت که دانش ما کامل است و نیازی به دانش دیگران نداریم. ما باید دانش خود را از طریق تعامل با دنیا کامل کنیم تا به نحو بهتری بتوانیم از آن استفاده کنیم. از سوی دیگر شرکت‌های دیگری نیز در ایران در این زمینه فعالیت می کنند و نمی‌توان گفت که ما تنها فعالان این حوزه هستیم. ما نه تنها از این شرکت‌ها استقبال می‌کنیم بلکه از آنها حمایت نیز می‌کنیم.

هوشمند سازی بیمارستان بیشتر در کدام بخش های بیمارستانی اجرا شده است؟

هوشمند سازی بیمارستان ها حوزه بسیار گسترده‌ای است و ما عملا نمی‌توانیم در تمامی حوزه‌ها ورود کنیم، اما در زمینه‌هایی که از نظر فنی علم آن را داریم و از نظر مالی پتانسیل آن را داریم بسیار فعال هستیم. ما در فاز تجهیزات پزشکی ورود کردیم و بر شش بخش خاص که در آن با مشکلات عدیده‌ای روبه رو بودیم دست گذاشتیم. در واقع شرکت طب فا محصولاتی تولید می‌کند که از پیش در بازار سفارشی ندارد و 8 سال کار تحقیقاتی مستمر در این زمینه انجام شده است. ما نتایج کار نرم‌افزاری را هر هفته با کشورهای مطرح دنیا از طریق ویدیو کنفرانس به اشتراک می‌گذاریم.

آینده بیمارستان‌های کشورمان را پس از پیوستن به این مسیر چگونه ارزیابی می‌کنید؟

از سویی همانطور که گفتم در مرحله اول افزایش رضایتمندی مردم و بهره‌وری بیش از پیش بیمارستان‌ها را شاهد خواهیم بود. از سوی دیگر مساله‌ای که امروزه کشورهای مختلف دنیا روی آن مانور می دهند توریسم درمانی است. در کشور ما مشهد، تهران و پس از آن اصفهان و شیراز در زمینه توریسم درمانی فعالیت دارند. ایران از نظر تخصص و تجهیزات بسیار بهتر از برخی از کشورهای همسایه است، اما آنها با استفاده از تبلیغات خدمات خود را در معرض دید عموم قرار می دهند که ما در این زمینه خوب عمل نکرده‌ایم.در حال حاضر ما از نظر توریسم درمانی در خاورمیانه رتبه اول را داریم که اگر دولت حمایت کند و شرکت‌های مشابه همکاری کنند به شما این قول را می‌دهم که در آسیا رتبه اول توریسم درمانی را کسب کنیم.

برچسب‌ها:

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *