تصویر پیدا نشد !
بازدید 95
0

بهروز موثقی؛ مدیر عامل شرکت تراشه هوشمند نوین

[quote font_style=’italic’ arrow=’yes’]استفاده از فناوری های هوشمند، اشتباهات پزشکی را به حداقل می رساند.[/quote]

بهروز موثقی؛ مدیر عامل شرکت تراشه هوشمند نوین

در مورد زمینه کاری و نحوه فعالیتتان بگویید و اینکه امروز با چه هدفی در این سمینار شرکت کردید؟

نزدیک به دوازده سال است که شرکت تراشه هوشمند در حوزه اتوماسیون مراکز درمانی در ایران فعال است و زمینه اصلی فعالیت ما «HIS»یا همان « hospital information system » است. سیستم اطلاعاتی سیستم مجموعه‌ای از اپلیکیشن های مختلف در یک بیمارستان است که تمامی فعالیت‌های بالینی بیمار با بیمارستان را مدیریت می‌کند. از محصولات ما با عنوان طب سافت در مراکز دولتی و خصوصی کشور استفاده می‌شود.

شما به نمایندگی از تراشه هوشمند نوین چه طرحی را در کنفرانس مطرح کردید ؟

یکی از مسایل مطرح شده در کنفرانس، مربوط به کنترل فیزیکی فضای بیمارستان است. اپلیکیشنی که می‌تواند در فضای فیزیکی بیمارستان به سادگی به کار رفته و اطلاعات مربوط به فضای فیزیکی از قبیل میزان جمعیت هر اتاق، وضعیت هر بیمار، کنترل نوزاد در بخش نوزادان و اتفاقات دیگری مانند دود و آتش را رصد می‌کند. بحث ربات‌های هوشمند و خدمات رباتیک در ایران با همکاری مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین که از افتخارات کشورمان است و در سال 2003 رتبه برتر ربو کاپ دنیا را کسب کرده است.

این سمینار اولین سمیناری است که در زمینه هوشمند سازی بیمارستانی برگزار می شود و ما میزبانی میهمانان خارجی را نیز عهده دار بودیم. آیا مهندسین ما در حوزه هوشمندسازی بیمارستان‌ها حرفی برای گفتن دارند؟

پروژه های مختلف در مقوله ساخت بیمارستان در ایران قابل توجه است. این باعث افتخار است که در زمینه بیمارستان هوشمند چنین گام بزرگی برداشته ایم. اساتید ایرانی خارج از کشور اطلاعات بروز دنیا را در این سمینار ارائه می‌کنند. در حقیقت ما در حال هماهنگی با فرایندهای الکترونیکی در سیستمهای داخلی هستیم و این پتانسیل وجود دارد که به آنها برسیم.

بهروز موثقی؛ مدیر عامل شرکت تراشه هوشمند نوین

همیشه اولین‌ها با مشکلاتی روبه رو هستند، شما به عنوان یکی از شرکت‌کننده ها چه میزان از روند این سمینار رضایت داشتید؟

معمولا محققین در همایش‌های مختلف روی مباحث خاص علمی زوم کرده وماحصل تحقیق خود را ارایه نموده و با توجه به آن راهکار مناسب را انتخاب می‌کنند. با توجه به اینکه در این سمینار ما به غیر از ایده‌های خارجی راه‌ حل‌های قابل ارایه داخلی ، اپلیکیشن‌ها و ابزارهای داخلی را نیزارایه می‌کنیم، این مساله برای ما بسیار حایز اهمیت است که بگوییم کشور ما با این مبحث غریبه نیست.

ما در بحث هوشمندسازی بیمارستان‌ها کجای راه هستیم؟ آیا جایی که هم اکنون در آن ایستاده‌ایم جایگاه خوبی است؟

در مقایسه با کشورهای پیشرفته خارجی باید بگویم که تازه در آغاز راه هستیم، اما از آنجا که توانایی کشور را می شناسیم به امید خدا به وسط و آخر راه می‌رسیم. اینکه در حال حاضر کجای راه هستیم زیاد مهم نیست، آنچه که مهم است این است که در آینده نزدیک با کمک دولت دولت بتوانیم اتفاقات بهتری را رقم بزنیم.

بحث بیمارستان هوشمند از رفاه اجتماعی گرفته تا برصنعت توریسم تاثیرات فراوانی دارد، آینده برای ما و کشورمان در این زمینه چگونه خواهد بود؟

تمامی اتفاقاتی که در حال رقم خوردن است و شما شاهد آن هستید در فضایی نشات گرفته از تمامی فشارهای بیرونی، بستن تبادل اطلاعات، و عدم دسترسی محققین و دانشمندان ما به مقالات و اطلاعت روز دنیا در حال شکل گیری است. و این یعنی اینکه ما خود را به اثبات رسانده ایم. چرا که در بعضی مقوله‌ها به عنوان مثال در پردازش و تشخیص چهره با همان دقتی کار می کنیم که در «اف‌بی‌آی آمریکا»مشاهده می‌شود و باید بگویم که این کار کاملا بومی و کاملا خود کفا است.

در پاره‌ای از مواقع شاهد اشتباهات پزشکی هستیم که به طبع آن نه تنها بخشی از سرمایه کشور به هدر می‌رود، بلکه مردم نیز از نظر روحی و مالی ناخواسته درگیر مسایلی می‌شوند، آیا سمینارهایی از این دست می‌تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد تا پس از این شاهد کاهش اشتباهات پزشکی باشیم؟

استفاده از تکنولوژی به عنوان کمک یار پزشک قطع به یقین در کاهش اشتباهات پزشکی کمک رسان خواهد بود. ما پزشکان حازقی داریم، اما شاید پزشکان ما حاضر نباشند که تکنولوژی جایگزین پزشک شود، هرچند که خود ما هم به دنبال این مساله نیستیم. اما این مساله باید به شکلی مدیریت شود که سیستم‌ها ها نیز وارد عمل شده وَ کمک رسان و تاثیرگذار در کاهش خطای پزشکی باشند. به عنوان مثال تا کنون بارها به انحا مختلف شنیده اید که پزشک در شکم بیمار چیزی جا گذاشته است، در حالیکه استفاده از یک دستگاه اسکن ساده پس از جراحی احتمال بروز این اشتباه را به صفر می رساند.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *