تصویر پیدا نشد !
بازدید 47
0

اطلاعاتی مختصر و کارا در مورد منبع تغذيه

منبع تغذيه يا همان Power دستگاهي است که قادر است از يک ورودي با ولتاژ و آمپراژ ثابت، ولتاژ و آمپراژ مختلفي را توليد نمايد. همچنين منبع تغذيه مسئول تامين و تنظيم جريان هاي الکتريکي در يک سيستم الکتريکی يا الکترونيکی مي باشد و بيشترين عامل خرابي در تجهيزات ناشي از منبع تغذيه مي باشد. در مورد سيستم های حفاظتی منبع تغذيه در اتاق رک قرار مي گيرد. منبع تغذيه را Switching power supplies نيز مي گويند. با استفاده از تکنولوژي سوئيچينگ مي توان ورودي AC را به ولتاژهاي پايين تر DC تبديل کرد. ولتاژهاي 3,3 و 5 و 12 ولتاژهاي رايج مي باشند. ولتاژهاي 3,3 و 5 ولت عمدتا توسط مدارات ديجيتال استفاده شده و ولتاژ 12 ولت براي حرکت موتورهائي نظير درايو ديسک ها و يا خنک کننده ها يا دوربين ها و کنترل پنل ها استفاده مي گردد. شاخص اصلي يک منبع تغذيه «وات» است. وات معادل حاصل ضرب ولتاژ (بر حسب ولت) در جريان (بر حسب آمپر) است.

منبع تغذيه داراي خروجی هايي با ولتاژهاي گوناگون مي باشد مانند:

۱- ولتاژ ۵+ ولت: اين نوع ولتاژ توسط تمام مادربردها، مدارها و وسايل جانبي رايانه مورد استفاده قرار مي گيرد و رنگ سيم هاي آن قرمز مي باشد.
۲- ولتاژ ۱۲+ ولت: موتور هارد ديسک، دوربين و وسايل مشابه با آن از اين ولتاژ استفاده مي کنند. سيم آن نيز معمولاً زرد رنگ است و گاهي اوقات به رنگ قرمز نيز ديده مي شود.
۳- ولتاژ ۵- و ۱۲- ولت: اين دو ولتاژ در رايانه هاي قديمي وجود داشت، اما اکنون در منبع تغذيه ها نصب مي شوند. اين دو داراي جرياني کمتر از يک آمپر هستند.

اجزاء سازنده منبع تغذيه :

مبدل : كه ولتاژ را تغيير مي دهد.
يك سو كننده : جريان متناوب را به جريان مستقيم تبديل مي كند.
صافي يا پالايشگر : امواج را مي گيرد.
منبع تغذيه قبل از روشن شدن يک سيستم الکترونيکی چند آزمايش انجام مي دهد، سپس در صورت صحيح بودن سيستم جريان را به سيستم مي رساند. اين حالت حفظ مي شود و در صورتي كه به هر علتي از بين برود دستگاه ريست مي شود.

تناسب توان پاور با توجه به تجهيزات به کار برده شده

عموما اين سوال براي ما پيش آمده که سيستم انتخابي ما چقدر مصرف مي کند. قبل از پاسخ به اين سوال، يک اصل را هميشه در نظر داشته باشيد و آن اين است که پاور به عنوان قلب سيستم شما، بايد آخرين انتخاب شما در تجهيزاتتان باشد. چرا که نوع تجهيزات انتخابي شما، مويد ميزان مصرفشان از پاور خواهد بود. عموم سيستم های امروزي، به پاورهايي با جريان خروجی حداقل 2 آمپر نياز دارند و در تجهيزات حرفه اي اين رقم به صورت تصاعدي افزايش مي يابد.

توان حقيقی پاور

برخي شرکت ها پاورهاي ۱۵۰ تا ۱۲۰ وات حقيقي خود را با درج اعداد و ارقام غير حقيقي بر روي ليبل(۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰ وات) به بازار عرضه مي نمايند. Peak صرفا يک کلمه بازاري مي باشد که البته توجيه فني نيز دارد. مثلا عموم پاورها تا لحظه اي که Over Power Protection (اگر پروتکشن داشته باشند) آن ها فعال شود قادرند حدود ۳۰ تا ۷۰ درصد بالاتر از توان واقعي خود را تحمل کنند (ولتاژهاي خروجي پاور در اين شرايط، به صورت نامتعارفي نوسان پيدا مي کند). آن هم در مدت زماني کمتر از يک دقيقه! اين موضوع (Peak) اصلا و ابدا نبايد براي مصرف کننده ملاک انتخاب باشد.

تفاوت بين توان اوج (Peak) و توان واقعي (Real) در چيست؟

توان واقعي (Real) به حداکثر تواني گفته مي شود که يک منبع تغذيه به صورت مداوم قادر به تامين مي باشد، در مقابل توان اوج (Peak) حداکثر تواني است که منبع تغذيه به مدت يک دقيقه در خروجي خود ارائه مي دهد. معمولاً توانPeak در حدود 50% تا 70% از توانReal بيشتر مي باشد.

عمر مفيد پاور؛ (MTBF)

همانطور که مي دانيد، براي هر وسيله الکترونيکي، ميانگين ساعت کارکرد در شرايط استاندارد در نظر گرفته مي شود. در مورد پاور، نيز اين قضيه بنابر طراحي و کيفيت قطعات داخلي آن ها ، بين ۲۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰ ساعت تخمين زده مي شود. اين مورد با قيمت پرداختي شما در هنگام خريد، رابطه اي مستقيم پيدا خواهد نمود. يعني اگر شما يک پاور ۵۸۰ وات با MTBF: 100000 Hrsخريداري نماييد، ممکن است بابت آن مبلغی بالاتر نسبت به هزينه خريد يک پاور ۵۸۰ وات با MTBF:50000Hrs پرداخت نماييد. بديهي است که به نفع ما مي باشد که يک پاور با MTBF بالاتر را خريداري نماييم، چرا که به ازاي مبلغ محدود مابه التفاوت ريالي، آن پاور دو برابر عمر خواهد نمود. (البته در شرايط کاري استاندارد و برابر)

اهميت ولتاژ خروجي 5 ولت (stand by)

يکي از خروجي هاي اصلي پاور شما 5ولت مي باشد که به محض اتصال پاور به برق شهر اين خروجي فعال خواهد شد. بنابراين در حالتي که تمامي شاخه هاي خروجي ولتاژ پاور، غير فعال مي باشند اين شاخه فعال مي باشد اين شاخه فعال مي باشد و به صورت يک منبع انرژي براي شروع به کار سيستم عمل مي کند..
استفاده از منبع تغذيه غير استاندارد چه مشکلاتي را براي سيستم ايجاد مي کند؟
1. هنگ کردن سيستم
2. بالا نيامدن سيستم
3. سوختن پاور که منجر به سوختن ساير قطعات و مدارهای تجهيزات می شود
4. Resetشدن سيستم
5. گرم شدن کابل هاي پاور به جهت غير استاندارد بودن آنها
6. پايين آمدن راندمان

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *