تصویر پیدا نشد !
بازدید 106
0

نحوه کابل کشی در یک فیبر نوری

در این پروژه 16 زون وجود دارد که در هر زون ۴ دوربین وجود دارد. قبلا درباره نحوه زون بندی پروژه های CCTV روی بستر فیبرنوری توضیح داده بودیم. فاصله این زون ها از یکدیگر در حدود 200 متر می باشد. چون تعداد زون ها از 12 عدد بیشتر است در روش ستاره ای رینگ نمی توان فقط از یک رینگ استفاده کرد، مگر آنکه از کابل 48 کر استفاده کنیم. اما یکی از محدودیت های این پروژه این است که کابل 24 کر به دلیل ارزانتر بودن خریداری شده و حتما باید از این کابل استفاده کرد. بنابراین باید از دو رینگ مجزا استفاده کرد که دو روش وجود دارد:
روش اول: همانطور که در شکل اول می بینید دو رینگ مجزا یکی برای Z1 تا Z8 و دیگری برای Z9 تا Z16 در نظر گرفته شده است.

در این روش در هر زون 2 تار کمرگیری یا Mid Span Access شده و کات می شود. مجددا 2 کر به صورت ورود و 2 کر بصورت خروج در آن زون فیوژن و پیگتیل می گردد. 2 کر ورود به عنوان 2 تار اصلی و 2 کر برگشت به عنوان Spare می باشد. در صورت قطعی کابل در سمت راست (چپ)، ارتباط از سمت چپ (راست) بر قرار خواهد بود. می توان بطور خلاصه گفت در زون اول تعداد پیگتیل ها 4 عدد است و تعداد تاری که به زون بعد منتقل می شود 24 عدد که فقط 22 تای آن خالی (Free) و قابل استفاده است.
در زون اول: Pigtail=4 Transmission=24 Free=22
در زون دوم: Pigtail=4 Transmission=24 Free=20

در زون هشتم: Free=8 Transmission=24 Pigtail=4
در نظر داشته باشید که در هر زون برای آن 4 کر یک مفصل در نظر گرفته ایم که یک کابل 4 کر را به آن متصل کرده و تا محل پچ باکس که روی دکل قرار دارد می بریم.

در هر پچ باکس هم یک سوییچ صنعتی 4 پورت IPE4600F-DSFP در نظر گرفته ایم که 4 دوربین تحت شبکه را ساپورت می کند و دارای 2 پورت SFP می باشد.
اما نقطه ضعف این طرح این است که از Z8 و Z9 تا اتاق کنترل CR1 فاصله ای 2 کیلومتری وجود دارد که فیبر ۲۴ کر باید در آن مسیر 2 بار انداخته شود. هزینه این کابل به طور تقریبی 7000 x2000 =14000000 یعنی ۱۴ میلیون تومان می باشد. همچنین اگر هزینه کنده کاری و کابل کشی این مسیر را هم به این مبلغ اضافه کنیم حدودا 22 میلیون تومان هزینه می شود.

روش دوم: این روش یک روش خلاقانه است که با اضافه کردن سوییچ کر و مدیا کانورتر و با کشیدن فقط یک رینگ بزرگ یا بعبارتی دیگر دو رینگ تو در تو کابل کشی را انجام داد و به هدف مورد نظرمان که جلوگیری از قطعی ارتباط در صورت قطع شدن کابل است دست پیدا کرد.

همان طور که قبلا هم گفتیم استفاده از رینگ ستاره ای به این خاطر است که اگر کابل فیبرنوری بطور کامل (مثلا توسط بیل مکانیکی) قطع شد، تصویر دوربین ها و دیتای ما کلا از بین نرود. و بتوان از مسیر جایگزین استفاده کرد و ارتباط را مجددا با کمترین تغییرات آن هم فقط با جا به جایی پچکوردها در اتاق کنترل برقرار کرد!!!
با توجه به اینکه کابل ما 24 کر است، و تعداد زون ها 16 تاست، یک اتاق کنترل دوم هم بصورت فرضی در نظر گرفته ایم. 8 تا زون بالا و 8 تا زون پایین را با کابل 24 کر مثل روش قبل کابل کشی می کنیم. مثل اینکه دو رینگ وجود دارد اما این دو رینگ در اتاق CR2 به هم متصل می شوند و تبدیل به یک رینگ بزرگ تر می شوند.
در واقع در CR2 تجهیزاتی را قرار می دهیم که در صورت قطعی کابل چه در بالا و چه در پایین بتوان از مسیر دیگر رینگ را برقرار کرد و دیتا را به CR1 انتقال داد.

تهیه و تنظیم:‌ نویسنده: تیم مهندسی شرکت سپیتام

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *