گفتگو با رییس اتحادیه سراسری شرکت های فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکه های ایمنی ایران
بازدید 107
0

گفتگو با رییس اتحادیه سراسری شرکت های فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکه های ایمنی ایران

در روزهای آغازین اردیبهشت ماه و پس از نشست خبری ” نمایشگاه ایران امن” فرصتی دست داد تا با رییس اتحادیه سراسری شرکت های فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکه های ایمنی، گفتگویی داشته باشم.مهندس مسعود شنتیایی هر چند در روز مصاحبه صدایش گرفته بود و سخن گفتن قدری برایش سخت، اما چون همیشه با رویی گشاده و با صبوری سوالات را می شنید و به دقت پاسخ می داد.

گفتگو با رییس اتحادیه سراسری شرکت های فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکه های ایمنی ایران

ماهنامه حفاظت و ساختمان: اتحادیه ای چون اتحادیه شما قاعدتا برنامه ریزی هایی برای سال 95 دارد، قدری برای ما از این برنامه ها بفرمایید.

اتحادیه یک وظایف اساسنامه ای و قانونی دارد که هر ساله باید به صورت روتین به آن بپردازیم که امسال نیز از این قاعده مستثنی نیست. از طرفی یک سری وظایف بر اساس شرایط جدید کشور وبر اساس قوانین جدید شکل می گیرد که باید در برنامه ها گنجانده شود. اما یکی از نکات مهم برنامه ریزی برای سال جاری بحث برداشته شدن تحریم ها و اتفاقات پسا برجام است، که ساز و کار شرکت ها را تحت تاثیر قرار می دهد و باید اتحادیه،اعضا و دولت همه و همه خود را با این شرایط جدید تطبیق بدهیم. مورد اساسی دیگر بحث رتبه بندی،امتیاز دهی و احراز صلاحیت شرکت هاست که سه سال است پیگیرآن هستیم .چرا که این کار بزرگ علاوه بر تاثیرات مهمی که بر جای می گذارد باعث ایجاد عدالت فی مابین شرکت ها و کارفرمایان می شود. سومین حوزه مهم برای ما در سال جاری بحث توسعه بازار است که با برگزاری نمایشگاه “ایران امن” حاصل خواهد شد.همچنین ارایه یک سری خدمات نیز در دستور کار ما قرار دارد.مانند تخصیص بیمه تکمیلی و بیمه مسولیت به اعضا و ارایه مشاوره های حقوقی،مالیاتی و گمرکی به اعضای اتحادیه که یکی دیگر از رویکردهای ما در سال جاری است.

ماهنامه حفاظت و ساختمان: از بین 4 اولویتی که به آن اشاره شد اولین مورد آن برجام است. بپردازیم به برجام و اینکه آیا این امیدِ منتج از برجام در حوزه کاری و تخصصی شما به نتیجه خواهد رسید؟

قبل از هر کار یا عملی امید بسیار مهم است. چرا که خواستن همان توانستن است.پس نقش امید بوجود آمده در عرصه اقتصاد و صنعت کشور قابل کتمان نیست.
اما درباره برجام نکته مهم بعدی این است که شرکت ها مشکلاتی دارند که مشترک بوده و به صورت انفرادی قابل حل نیست.
مثلا زمانی که یک شرکت خارجی قصد مشارکت با یک شرکت ایرانی را دارد مسایل بانکی و  محدودیت های بین المللی بسیار موثر است. همچنین در این مشارکت ها و معاملات بین المللی، مالیات ، تضمین برگشت سرمایه و اعتبارات اسنادی (LC)نقشی تعیین کننده خواهند داشت که البته برداشته شدن تحریم ها این امور کلیدی را تسهیل خواهند نمود.

ماهنامه حفاظت و ساختمان: بحث دوم شما رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکت ها بود. نکته اینجاست که ساز و کار رتبه بندی های شما چیست و تا چه حد متر و معیار آن دقیق است؟

ما در رتبه بندی ها قطعا تجربیات چند سال گذشته را مد نظر داریم. اما در اتحادیه و در حال حاضر ملاک ما در رتبه بندی اظهار نامه مالیاتی است. چرا که در آن تاریخ ثبت موجود است، سرمایه ثابت و در جریان واضحا ذکر شده و میزان حقوق و دستمزد پرسنل،پرداختی بیمه ها معین بوده و حجم قراردادها مشخص است. در این بین هر چند بحث رضایت مشتری در اظهار نامه نیست اما 10 درصد هم به این موضوع اختصاص داده شده…ما پس از یک سال و نیم جلسه در هیات مدیره اتحادیه به این ساز و کار رسیدیم، سپس این مهم در مجامع مطرح شد و پس از آن جداول مذکور برای شرکت ها ارسال شد تا آنها نیز در این باره اظهارنظر کنند.

 ماهنامه حفاظت و ساختمان: با توجه به تفویض قانونی رتبه بندی شرکت ها به اتاق و به تبع آن به اتحادیه، آیا در این باره مقاومت هایی در بخش دولتی مشاهده می شود یا خیر؟

طبیعتا مقاومت هایی وجود دارد چرا که در برخی ادارات و سازمان های دولتی در بخش کارشناسی و ارزیابی شرکت ها چندین کارشناس ، صلاحیت شرکت ها را بررسی می کنند که همین ممکن است زمینه ساز بروز رانت شود. این در حالی ست که اتحادیه زیر ذره بین است.هم ذره بین اعضا ، هم کمیسیون ها و هم شرکتها

ماهنامه حفاظت و ساختمان: یعنی با واگذاری رتبه بندی ها به اتحادیه زمینه بروز فساد به صفر می رسد؟

ماهنامه حفاظت و ساختمان: یعنی با واگذاری رتبه بندی ها به اتحادیه زمینه بروز فساد به صفر می رسد؟

هیچ چیزی مطلق نیست.نمی توان گفت به صفر می رسد اما مطمئنا به حداقل خواهد رسید. و در صورت بروز مشکل به شدت و در اسرع وقت بررسی ها و در صورت لزوم برخوردهای قانونی صورت خواهد گرفت.

ماهنامه حفاظت و ساختمان: بحث سوم اهداف اتحادیه ، معرفی شرکت ها و توسعه بازاربود،که یکی از نمونه های آن برگزاری نمایشگاه ” ایران امن” است. حال سوال اینجاست که بخش خصوصی تا چه حد بدون اتکا به دولت و منابع آن قادر به برگزای نمایشگاه در ابعاد بزرگ است؟

ما به هیچ وجه به فکر پشتوانه دولت نیستم. بلکه پشتوانه اصلی ما اتحادیه و پتانسیل بزرگ ما اتاق بازرگانی است که اینها ظرفیت های بزرگی به شمار می روند. دوم اینکه تکیه ما به اعضای اتحادیه است که همیشه در رخدادهای بزرگ حضور خود را به اثبات رسانده اند. و سومین پشتوانه ما هیات مدیره اتحادیه است و این همه تجربه و ارتباطات سالم را نه تنها نباید دستکم گرفت بلکه باید از این به نحو مطلوب استفاده کرد. ما رویکرد اصلی مان این است که صنف پویاست و خودش باید نیازهایش را برطرف کند.

ماهنامه حفاظت و ساختمان: سوال پایانی من ناظر بر این نکته است که با توجه به مطالبات هیات مدیره،کمیسیون ها و اعضا از رییس اتحادیه، بعلاوه فشارهایی که گاه از طرف دستگاههای دولتی وارد می شود، شما چقدر سعه صدر دارید و تا چه حد خود را نقدپذیر می دانید؟

معتقدم که انتقاد درست را باید پذیرفت و همیشه خواسته ایم و می خواهیم که اشتباهات ما را به ما گوشزد کنند.
اما درباره فشارهایی که از جوانب مختلف به اتحادیه وارد می شود نیز باید صبورانه و دقیق با آنها برخورد کرد.اما فشار اصلی برای من فشاری زمانی ست که از این لحاظ بنده به شخصه شدیدا در مضیقه هستم. هر چند این فشارها هیچگاه باعث نشده که جلسات هفتگی هیات مدیره اتحادیه لغو شود که این نظم را مدیون همه همکاران هستیم .

 

مصاحبه: مهدی کاروند

تنظیم : سمیه دژ

 

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *