تصویر پیدا نشد !
بازدید 84
0

طراحی تجهیزات محافظتی شخصی ارگونومیک، جان افراد را نجات می دهد

طراحی تجهیزات محافظتی شخصی ارگونومیک، جان افراد را نجات می دهد

تجهیزات محافظتی شخصی (PPE) از لباس های ایمنی، دستکش و پوتین گرفته تا تجهیزات تنفسی شخصی، طراحی شده اند تا از آتش نشانان در برابر خطرات چند گانه ای که با آن مواجه می شوند محافظت کنند. در چنین حرفه جسمانی که آتش نشانان باید در فعالیت های پیاپی شدید کار کنند، PPE چه طور طراحی شده است تا تضمین کند وزن بیش از حد تجهیزات به آنها فشار نمی آورد یا در معرض استرس گرمایی بیشتر قرار نمی گیرند؟ پاسخ در طراحی ارگونومیک است.

به بیان ساده، ارگونومیک مطالعه کاری است که انجام می دهید، محیطی که در آن کار می کنید و ابزارهایی که برای کارتان از آن استفاده می کنید. دکتر ریچارد گراولینگ، ارگونومیست اصلی در Institute of Occupational Medicine (IOM) می گوید: «هدف ارگونومی طراحی PPE این است که محافظت شخصی را طراحی کنیم که مناسب شما و کاری که انجام می دهید باشد».

2016 سال هیجان انگیزی برای حرفه ارگونومی بود. در تایید نقش حیاتی ارگونومی در طراحی PPE، گروه طراحی ارگونومیک و ارزیابی سیستم های PPE یکپارچه جدیدی برای اولین بار در اکتبر گذشته ملاقات کردند. گروه که توسط کمیته استاندارد اروپا (CEN) تشکیل شده بود، برای نمایندگی PPE در تمام بخش های سطوح اروپایی ایجاد شده و در طول 2016 از پیشرفت گزارش می کند.

به کارگیری اصول ارگونومیک برای طراحی PPE به تضمین این مطلب کمک می کند که کاملا اندازه است و در فعالیت های مربوط به کار مداخله نمی کند. گراولینگ مورد حزن انگیز یک افسر پلیس زن را بیان می کند که بعد از درآوردن جلیقه ضد گلوله اش که مانع انجام کارش برای ورود به یک ملک به عنوان بخشی از حمله می شد، چاقو خورد و جان باخت. او اضافه می کند: «این مورد اهمیت درست انجام دادن کار را بیان می کند – و بهای بالقوه اشتباه بودن آن را. مطالعات نشان داده اند که کمتر احتمال دارد که PPE که کاملا مناسب نباشد یا مانع انجام کار شود (از جمله برخورد با PPE سایرین) پوشیده شود.»

جانت ادموندز، مشاور ارشد ارگونومیست در Keil Centre از تجربه خود در طراحی لباس های پلیس استفاده می کند. او می گوید: «طراحی ارگونومیک اساسی بر اساس تحقیق علمی در بیوشیمی، فیزیولوژی، اندام سنجی انترپومتری و روانشناسی شناختی است.» او اضافه می کند: «مسائل از کارآمدترین و کم خطرترین نقاط بدن در بردن وسایل، تا مناطقی از بدن که پوست کمتر به فشار حساس است و حتی نحوه بستن چفت متغیر است.»

طراحی تجهیزات محافظتی شخصی ارگونومیک، جان افراد را نجات می دهد

تصویر:حفظ گرمای بالای بدن می تواند باعث سندرم boil in the bag شود.

 تاثیرات فیزیکی PPE بر بدن

کار همکاران IOM گراولینگ که توسط جوان کرافورد هدایت شد آشکار کرد که با پوشیدن لباس آتش نشانی، بهای انرژی یک آتش نشان تنها با این طرف و آن طرف رفتن 10 تا 15 درصد افزایش می یابد. ادموندز حجم کار فیزیولوژیکی، خستگی عضلانی و پتانسیل استرس گرما را به عنوان تاثیرات فیزیکی کلیدی پوشیدن PPE آتش نشانی بیان می کند و بر آن تاکید می کند.

ادموندز اضافه می کند: «اضافه کردن PPE معمولا حجم کار، فشار بیوشیمیایی و نیازمندی های تنظیم حرارت بدن یک آتش نشان را افزایش می دهد. برای مثال، می دانیم که حمل بار در نقاط انتهایی، مانند پاها، ساق پا و بازوها نیازمند انرژی بیشتر نسبت به مثلا نشیمنگاه است. بنابراین، کفش های سنگین نیازمند این هستند که بدن سخت تر تلاش کند. کار ارگونومیست ها منجر به طراحی های جدید شده است که بار را برای کاهش فشار به نشیمنگاه منتقل می کند.»

آتش نشانان دائما در معرض گرمای شدید و فشار فیزیکی هستند. تجهیزات PPE می تواند این امر را تشدید کند و به بار گرمایی اضافه کند. گراولینگ می گوید: «تجهیزات آتش نشانی در ممانعت از ورود گرما خوب هستند اما علاوه بر آن مانع خروج گرمایی می شود که آتش نشانان تولید می کنند.» یکی از یافته های کلیدی تحقیق او و همکارانش در IOM به مساله پتانسیل محافظت بیش از حد ختم شد. «در زمان آزمون آتش نشانان، آنها را جلوی لامپ های گرمایی بزرگی نگه داشتیم که بار گرمایی کار روی آتش فضای سبز را شبیه سازی می کرد. بدن کاملا در لباس محافظت شده بود – تا جایی که بیرون لباس به حدی داغ شد که وقتی به آن دست می زدید شما را بسوزاند، اما آتش نشان سالم بود. گرچه، تلاش فیزیکی به معنی این بود که درون لباس رفته رفته گرم می شد.» مجموعه مطالعات انجام شده توسط وزارت کشور در آن زمان نشان داد که به هدف ارائه محافظت بیشتر و بیشتر برای آتش نشانان از آتش، ریسک گیر انداختن گرمای بدن بیش از حد وجود دارد (آتش نشانان این را سندرم boil in the bag نامیدند).

پروژه دیگر گراولینگ و همکاران، بررسی کلاه های آتش نشانی بود. لباس پارچه ای به سبک کلاه دو چشمی که برای محافظت از سر پوشیده می شود. به طرز جالبی، استرس گرما در آتش نشانانی که کلاه را می پوشیدند تفاوت چشمگیری با کسانی که نمی پوشیدند نداشت،‌ بر خلاف نگرانی هایی که بیان می کند پوشاندن سر به عنوان مسیر خروج گرما، تاثیر مغایری خواهد داشت. اما یکی از مسائلی که ایجاد می شود، مقاومت از طرف آتش نشانان برای پوشاندن گوش هایشان بود زیرا بسیاری از آنها، گوش ها را به عنوان سنسورهای گرما می شناسند، وقتی گوش هایتان شروع به سوختن کرد، بیرون می روند! آتش نشانان به علاوه این نگرانی را بیان کردند که شنواییشان ممکن است با مشکل مواجه شود و پیدا کردن مکان صدا را سخت تر کند. اما، آزمون ها نشان داد که کلاه های آتش نشانی هیچ تاثیر چشمگیری بر مکان یابی صدا ندارند. در این تحقیق دو مساله عامل انسانی مورد بحث قرار گرفتند و تا حدی در نتیجه این تحقیق، آتش نشانان حال به عنوان یک امر متداول دارای کلاه هستند.

طراحی تجهیزات محافظتی شخصی ارگونومیک، جان افراد را نجات می دهد

تصویر: PPE تنها می تواند وقتی کار خود را انجام دهد که کاملا اندازه باشد و به درستی پوشیده شود.

 

یک اجتماع در حال پیر شدن

در انگلستان امروز، تقریبا یک چهارم (23%) کارکنان مثبت 60 سال دارند و این میزان تا 2020 به یک سوم (30.7%) می رسد. در صنعت آتش نشانی، آیا این جمعیت رو به پیری تاثیری بر طراحی PPE دارند؟

از نظر ادموندز، مساله تنها سن نیست؛ درباره سلامت و تناسب آتش نشان است. ادموندز می گوید: «اگر یک آتش نشان شاخص توده بندی (BMI) بیشتر از 25 داشته باشد، به عنوان دارای اضافه وزن یا چاقی دسته بندی می شوند.» این امر در زمان توسعه محدوده های اندازه و ویژگی های خرید مواد پارچه ها چالش برانگیز است. گراولینگ موافقت می کند: «این امر تشخیص بین سن بیولوژیک، سن واقعی و سن رفتاری است». او اضافه می کند: «آتش نشانان مسن تری هستند که کاملا متناسب و توانا هستند و با استانداردهای تناسب موجود مطابق هستند، اما آتش نشانان دیگری وجود دارند که سن روی آنها تاثیر دارد و سختی کار، مشخص کردن یک سن بازنشستگی است که مناسب همه باشد.»

درباره تناسب، بدن یک آتش نشان باید قادر به حمل بار اضافی باشد. ادموندز می گوید: «یک بدن غیر متناسب می تواند منجر به بار بیوشیمیایی مغایر شود و بر ماهیچه ها و سیستم اسکلتی فشار بیاورد که طراحی قصد کاهش آن را داشته است.»

ادموندز از دیدگاه یک پلیس و نیروی امنیتی، ضرورت ارائه محافظت مناسب را در قسمت هایی که صفحه های لباس ایمنی روی هم می افتند بیان می کند. اگر کسی وزنی بیش از حد داشته باشد، تضمین تناسب شایسته بیشتر چالش برانگیز است. در مورد جلیقه های محافظتی، اگر شکاف هایی، برای مثال در پهلوها یا شکم وجود داشته باشد، می تواند منجر به قرارگیری بدن در معرض خطر و آسیب پذیری در برابر زخم چاقو یا گلوله شود.

این امر توسط توسعه استاندارد بریتانیایی (BS 8469) درباره ارگونومیک های PPE برای آتش نشانان (که با حمایت IOM نوشته شده است) تایید شده است که مسائل بسیاری را از جمله محافظت در موقعیت های متفاوت، بررسی می کند.

PPE می تواند تنها وقتی وظیفه خود را درست انجام دهد که به درستی پوشیده شود و مناسب باشد. طراحی، تهیه، ارائه و پوشیدن PPE که به صورت ارگونومیک برای تطابق با نیازهای مشخص کارکنان طراحی شده است حیاتی است و به تضمین این که کارکنان در پایان روز، سالم و بی صدمه به خانه برمی گردند، کمک می کند.

مطالعه موردی

وقتی آتش نشانی لندن نیاز به انتخاب تجهیزات جدید آتش نشانی داشت، تشخیص داد که مشخصه های ارگونومیک یک ویژگی اساسی برای چنین تجهیزاتی هستند. بنابراین تصمیم گرفتند آزمون ارگونومیک تجهیزات آتش نشانی را به عنوان بخشی از فرایند انتخاب موارد ارائه شده جای دهند. یک نمونه داوطلب تحت حمایت ارگونومیست های IOM از آتش نشانان لندن مجموعه ای از آزمون های استاندارد را بر اساس BS 8469 اجرا کرد. گراولینگ توضیح می دهد: «آزمون ها تناسب PPE – از جمله در زمان خم شدن و کشش – و تاثیر PPE بر انتخاب های آتش نشانان از وظایفی از جمله آماده کردن شلنگ ها و بالا بردن نردبان ها را پوشش دادند. نتایج جزء عمده ای از نمره دهی انتخاب را تشکیل دادند و به تضمین این مطلب کمک کردند که 5000 آتش نشان پایتخت دارای بهترین تجهیزات ارگونومیکی پیشنهاد شده باشند.»

برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید: www.ergonomics.org.uk

نویسنده: دکتر ریچارد گریولینگ- مدیر ارگونومیست موسسه IOM

منبع: iffmag.mdmpublishing.com

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

ایران آلارم

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *